Хмельницькому сміттєзвалищу 71 рік. Скільки ще днів народжень відсвяткує полігон побутових відходів?

Хмельницькому полігону побутових відходів офіційно сімдесят один рік. Його відкрили одразу по закінченні Другої світової війни. Еколог Юрій Резніков пригадує ще -76-го почали говорити про закриття сміттєзвалища.

Минуло ще сорок років, а віз і досі там… Тобто сміттєзвалище. Нині воно розрослося, й навіть стало прихистком для кількох сотень ромів.  Вони копирсають у п’ятьох мільйонах тонн сміття, що зібралися поблизу Олешина за сім десятків років. Час вирішувати проблему із перенасиченням сміття назрів – знають у міськраді. Тому вирішили зводити переробний завод для відходів.

Тому вирішили зводити комунальний завод за рахунок кредитних коштів. Він, до речі не лише перероблятиме відходи, а й автоматично сортуватиме їх.

Зараз підшуковують ділянку під будівництво. Втім екологи певні, будівництво заводу поблизу Хмельницького далеко не найкращий варіант – місто розростається, і за якийсь час дійде до території заводу. Кажуть цією проблемою повинна перейнятися не міська, а обласна влада.

Саме залізницею пропонують перевозити сміття з не зовсім рентабельних регіонів. А ви як думали? Переробка – дуже прибутковий бізнес, що оцінюється мільйонними дивідендами. То ж що переможе здоровий глузд і думка про майбутнє, чи традиційні матеріальні зиски – дізнаємося вже незабаром.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Позачергова сесія обласної ради внесла зміни у план формування тергромад області

Лише одне питання порядку денного викликало чимало дискусій в обранців. Адже стосувалось воно формуванню нових ...