Що хочу – те й роблю… У Хмельницькому новий власник попсував унікальну архітектурну пам’ятку

Цегляний фасад здається незачепаним, а от на подвір’ї – майже терикони будівельного сміття. Уявіть собі, усі ці дошки дістали зі структури будинку. Жителі не на жарт перелякані – хвилюються, перекриття не витримає – обвалиться.

Представники відділу охорони пам’яток історії та культури переконують, ще тиждень тому  ось цієї землі не було – її вигребли із підвалу. Це не єдина зміна, яку дозволили собі здійснити нові власники.

Не на камеру жителі зізнаються:  хвилюються не лише за будинок, а й за себе. Вже мали проблеми: биті шиби, залиті клеєм замки і погрози від групи молодиків. Чоловік, котрий відрекомендувався представником власника, із вигляду культурний, та  має чимало невихованих друзів. З одним таким парубком ми його пізніше зустріли: молодик агресивно поводився й погрожував нашій знімальні групі, а як камера увімкнулася – втік на подвір’я.

А там – дві сміттєві купи. Одна – із дошок, інша – із землі. Та пан … представник власника каже – то не з підвалу, а з коридору. І дозволів на такі роботи отримувати не вважає за потрібне.

А от представники охорони культурної спадщини і міста, і області – протилежної думки. На надто впевненого у своїй правоті власника складатимуть спеціальний документ.

Чи візьме до уваги владні настанови новий власник, чи й далі продовжить знищувати одну із ста одинадцятьох пам’яток історії нашого міста – перевіримо за кілька тижнів.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Подолати десятки кілометрів, переправитися через річку та зійти на вершину гори. У Хмельницькому відбулися міські змагання з пішохідного туризму

Ось цю смугу перешкод Влад Захарчук подолав утричі швидше, аніж дозволяється. І це при тому, ...