Хмельницькі підлітки грали у квест «Моє здоров’я – моя відповідальність»

На кілька годин парк Чекмана перетворився на територію загадок. Тут три десятки підлітків, яких поділили на п’ять команд, грали у квест «Моє здоров’я – моя відповідальність». Профілактичний захід відбувся на шести локаціях: творчій, логічній, медичній, правовій, спортивній та ризиковій. Анна Стрембіцька, до прикладу, координує станцію «Права».

Якщо команда набирає необхідну кількість балів – отримує фото та підказку, за якими потрібно знайти наступну приховану локацію. Медична, до прикладу, розгорнулася у самісінькому серці скверу.

Спочатку – теорія, потім – майстер-клас з порятунку життя і насамкінець – тестова перевірка. Традиційно, за правильні відповіді – перепустка до наступної локації. Ось ці хлопці, до прикладу, чекають на учасників поблизу велодоріжки. Вони курують спортивну зону. Спочатку патрульні пропонують підліткам помірятися силами, а потім – повправлятися у їзді на двоколісному.

Шість учасників, що формують команду, можуть максимально заробити шість балів, втім є ще два бонусних завдання на вибір.

Це – перше, у другому – потрібний велосипед.

Якщо одне з двох завдань команда виконує – додатково отримує два бали, якщо ж ні – мінус один. А ще бали можна отримати на логічній станції, правильно розгадуючи завдання. Наступна локація – ризики. Тут підлітки демонстрували знання з профілактики небезпечних захворювань. І остання – творча, де учасники за допомогою фарб, олівців та паперу підсумовували квест. На фініші перемагає та команда, яка назбирає найбільше балів. Щоправда, тут перемога абсолютно не важлива, головне, кажуть організатори квесту, – аби молодь зрозуміла – її здоров’я – її відповідальність.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

«Чужих дітей не буває»Ч.2. На боржників аліментів чекають нові санкції

Сто два мільйони гривень за вісім місяців вдалося стягнути Виконавчій службі Хмельниччини із боржників аліментів. ...