У Нетішині масово потруїлись діти: діагноз – сальмонельоз

31 дитина та 7 дорослих – стільки людей у Нетішині скосив сальмонельоз. Перші жертви хвороби почали звертатися до міської лікарні ще ввечері 3 жовтня. Усі – або вихованці, або працівники ДНЗ № 6 «Райдуга». Епідеміологи кажуть, якщо є ліки – хвороба не смертельна.

Міський голова Нетішина переконує, ліків стало на кожного, хто потрапив до лікарні. Аби врятувати дитячі життя – використали усе, що мали – здоров’ю містян нічого не загрожує.

Що стало причиною масового захворювання на сальмонельоз – з’ясовують правоохоронці. За фактом отруєння дітей та дорослих вже відкрили кримінальне провадження.

В Хмельницькому обласному лабораторному центрі уже відібрали зразки на дослідження. Кажуть, попередньо причин не називатимуть, адже лише чекають на результати.

Заразитись сальмонельозом, кажуть лікарі, діти могли різними способами – погану якість продуктів харчування, неправильне їх зберігання, приготування чи навіть від когось. Міський голова Нетішина схильний до останнього варіанту. Каже, якби вихованці «Райдуги» захворіли через їжу – постраждало б набагато більше людей. Адже, в ДНЗ № 6 виховують 124 дитини.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Як у Хмельницькому працевлаштовують атовців?

За майже п’ять років війни на сході Україна отримала тисячі сучасних героїв. Частина з них ...