З піснею та протестом: батьки та учні просять владу не закривати єдину в районі музичну школу

Яна та Ліза мешкають у Олешині, а на музику ходять до Іванковець. В сусідньому селі функціонує частина районної музичної школи, котру нещодавно вирішили закрити. Дівчата не приховують, засмучені, адже, саме цей навчальний заклад став початком їх творчого успіху. Сьогодні у Хмельницькому на майдані, бо їхній фортепіанний дует має що втрачати.

В Іванковецькому відділенні районної музичної школи сьогодні навчається 67 учнів. Син пані Олени вже в 7-му класі. Куди тепер подіти дитину жінка, як і решта батьків, каже не знає.

Батьки кажуть, зважаючи на це, сьогодні зібрались на головному майдані області. Хочуть, щоб влада почула – як не їх, то хоча б спів та гру їхніх діток. Переконують, вони – неймовірно талановиті.

Пані Галина представляє батьківський колектив іншої частини районної музичної школи – вона з Давидковець. Її внучка – серед решти 43 дітей, котрі можуть попрощатися із музичною альма-матір’ю. Жінка каже, готові на все, аби цього не сталося.

До слова, гроші і стали основною причиною через яку закривають єдину в районі музичну школу. Сьогодні її просто нікому фінансувати. Адже одна частина навчального закладу – в ОТГ, інша – в районі. Раніше музшколу тримали у складчину. Тепер не можуть. В громади не це просто немає коштів.

На балансі ОТГ сьогодні 4 школи та 2 садочки – комунальні, зарплата техперсоналу, безкоштовне харчування для першачків – це все на плечах громади. Заробітків як таких немає, звідси і ситуація. Вихід із неї уже знайшли. Кажуть виходять з можливостей. І вчителям, і учням пропонують перейти у гуртки.

Займатися музикою, незважаючи закриття районної школи, матимуть змогу і діти з Давидковець. В райраді кажуть, вихід також уже знайшли.

Що ж стосується самої школи – як єдиного цілого, то її закриття – неминуче. Адже, витрачатись з районного бюджету на потреби ОТГ, переконують, не мають ні можливості, ні законних підстав.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Як у Хмельницькому працевлаштовують атовців?

За майже п’ять років війни на сході Україна отримала тисячі сучасних героїв. Частина з них ...