Стипендії спортсменам від мера

П'ятниця, 05 квітня 2013, 11:56
Кращим спортсменам Хмельницького вручено свідоцтва стипендіатів міського голови.
Десять кращих спортсменів міста, 4 юнака та 6 дівчат, представники різних видів спорту, як олімпійських так і параолімпійських, які досягли вагомих спортивних результатів на змаганнях всіх рівнів, отримуватимуть цьогоріч стипендію міського голови. Свідоцтва стипендіатам Хмельницької міської ради в урочистій обстановці вручив міський голова Сергій Мельник.
Десять найкращих спортсменів обласного центру з 60 претендентів, запропонованих спортивними організаціями міста, за підсумками минулого року, визначила спеціальна комісія. Рішення про призначення стипендії міського голови кращим спортсменам міста ухвалив виконавчий комітет міської ради.
Кожен з десяти кращих спортсменів отримуватиме щомісячно впродовж 2013 року стипендію в розмірі 50 % від мінімального розміру заробітної плати. На ці потреби в міському бюджеті передбачено близько 57 тис. грн. 
Під час зустрічі Сергій Мельник від громади міста, у першу чергу, подякував спортсменам за їх наполегливу працю, досягнення вагомих результатів у спорті. “Дякую усім спортсменам і їхнім тренерам. Завдяки вашим перемогам місто Хмельницький стає знаним не лише на теренах України, а й за її межами”, - зазначив міський голова, наголосивши, що лише копіткою працею можна досягти високих результатів. Сергій Іванович щиро побажав всім учасникам зустрічі міцного здоров'я, подальших успіхів і перемог та запевнив, що міська влада і надалі підтримуватиме спортсменів обласного центру, сприятиме розбудові сучасних спортивних об’єктів у місті.
Сергій Мельник, спілкуючись з видатними спортсменами міста, розповів про плани міської влади в галузі спорту. Зокрема, маючи на меті залучити якомога більше дітей до занять фізичною культурою і спортом, міська влада планує і надалі відкривати нові підліткові клуби. Також заплановано капітально відремонтувати футбольний майданчик у парку імені І.Франка, який користуються неабиякою популярністю у хмельничан, на ці потреби з міського бюджету виділено близько 300 тисяч гривень. Передбачено реконструювати прибудинкові спортмайданчики й ті, що розташовані у парку ім. М. Чекмана.
Хочемо встановити освітлення на штучному футбольному полі ДЮСШ №1 (вул. Щорса, 17), що дозволить проводити тренування у вечірній час, збільшити термін перебування юних спортсменів в осінньо-зимовий період. Також у планах – замінити на нове покриття у спортзалі ДЮСШ №1 на вулиці Щорса, 17, якому вже понад півстоліття, та підлогу в залі для фехтування ДЮСШ №2 (провулок Пекарського, 2), завершити реконструкцію стадіону “Поділля”, яка проводиться за державні кошти.
Загалом на галузь фізична культура і спорт з бюджету міста виділено близько 9 млн. грн.
Персональну стипендію міського голови призначено таким спортсменам міста:
- Алтухову Павлу Сергійовичу – майстру спорту України
міжнародного класу з веслування на байдарках і каное, дворазовому чемпіону Європи з веслування на байдарках і каное, триразовому чемпіону та срібному призеру кубку України.
- Барановій Олександрі Анатоліївні – майстру спорту України з
тхеквондо ВТФ, чемпіонці України серед молоді, срібній призерці чемпіонату України, чемпіонці командного чемпіонату України в командних та особистих змаганнях, 5 місце чемпіонату світу серед юніорів.
- Бех Марині Олександрівні – майстру спорту України з легкої атлетики, 8 місце чемпіонату світу серед юніорів, дворазовій чемпіонці України серед ДЮСШ та СДЮШОР, чемпіонці України серед юніорів, чемпіонці України серед юнаків.
- Боруці Марії Сергіївні – кандидату у майстри спорту України з боксу, срібній призерці чемпіонату Європи серед юніорок.
- Григоренко Катерині Василівні – майстру спорту України міжнародного класу з лижних гонок, володарці Кубку України з лижних гонок, 5 місце Кубку Європи з лижних гонок, срібній призерці літнього чемпіонату України з лижних гонок;
- Грищун Інні Володимирівні – майстру спорту України з веслування
на байдарках і каное, чемпіонці України, учасниці фіналу чемпіонату Європи серед молоді з веслування на байдарках і каное, переможниці кубку України пам’яті олімпійської чемпіонки Ю.Рябчинської, двічі срібній і двічі бронзовій призерці чемпіонату України;
- Девлишу Олександру Васильовичу – майстру спорту України міжнародного класу з футболу (ДЦП), срібному призеру XIV Параолімпійських літніх ігор в Лондоні, срібному призеру чемпіонату України;
- Лахману Володимиру Богдановичу – майстру спорту України міжнародного класу з панкратіону, чемпіону світу з панкратіону, переможцю Кубку України, срібному призеру чемпіонату України;
- Матвеєвій Дар’ї Олександрівні – майстру спорту України з спортивної гімнастики, призерці чемпіонату Європи серед юніорів, дворазовій чемпіонці та срібній призерці чемпіонату України серед учнів ДЮСШ, переможниці, дворазовій срібній призерці, бронзовій призерці IV Спортивних ігор школярів України, срібній та бронзовій призерці чемпіонату України серед юніорів;
- Олійнику Павлу Станіславовичу –майстру спорту України міжнародного класу з вільної боротьби, бронзовому призеру Міжконтинентального Кубку світу, бронзовому призеру Кубку Європейських націй, бронзовому призеру чемпіонату України, володарю Кубку України.
Довідково
Стипендію міського голови кращим спортсменам міста засновано відповідно до рішення виконавчого комітету від 15.09.1998 р. № 505. Положення про стипендії міського голови кращим спортсменам міста в новій редакції затверджено рішенням виконавчого комітету від 14.07.2011 р. № 732.
За інформацією Управління організаційно-інформаційної роботи та контролю Хмельницької міської ради.

Коментарі - 0

Новина дня

Довготривала історія Кам*янецького переїзду нарешті добігла кінця Зупинка, за яку так довго боролися як пасажири, так і торгівці - відновила свою роботу.

Ексклюзив

Довготривала історія Кам*янецького переїзду нарешті добігла кінця
Зупинка, за яку так довго б...
31.07.2013 15:59
Програма про СТ "Домашній хліб"
  Авторська програма Ганни Лернатович про СТ "Домашній хліб" ...
26.07.2013 17:24
Програма "Позиція"
  Народний депутат України Сергій Лабазюк про підсумки роботи на черговій сесії Верховної ради...
26.07.2013 17:18
Хмельницькі правоохоронці застерігають: не ловіться на вудочку шахраїв!
  В останні місяці ...
25.07.2013 15:45