У Хмельницькому буде проведено громадський моніторинг діяльності Центру надання адміністративних послуг

Четвер, 03 жовтня 2013, 11:51
У світлиці Народного Дому «Просвіти» відбулась прес-конференція, в ході якої презентовано проект здійснення комплексного громадського моніторингу діяльності Центру надання адміністративних послуг в м. Хмельницькому.
Прес-конференцію, участь в якій, окрім журналістів, взяли посадовці ЦНАП, структурних підрозділів міської ради та представники громадських організацій міста, вели керуюча справами виконкому міської ради Людмила Черевченко і керівник проекту, представник Львівської громадської організації «Центр досліджень місцевого самоврядування» Ігор Бригілевич.
Проект громадського моніторингу діяльності ЦНАП у м. Хмельницькому розроблено Львівською громадською організацією Центр досліджень місцевого самоврядування» і реалізовуватиметься він за фінансової підтримки Міжнародного фонду “Відродження”. Партнерами львівських колег з реалізації проекту у місті Хмельницькому виступили громадська рада при виконавчому комітеті міської ради та громадська організація «Інформаційно-аналітичний центр «Хмельницькі ініціативи».
Презентуючи проект Ігор Бригілевич особливий наголос зробив на представленні мети та завдань, які необхідно виконати під час його реалізації. Зокрема, повідомив, що проект триватиме впродовж 6 місяців, до березня 2014 року, та включатиме цілий комплекс заходів. На першому етапі проекту буде проведено дослідження якості надання адміністративних послуг ЦНАП. Він включатиме соціологічне опитування отримувачів послуг, проведення експертної оцінки документів і діяльності ЦНАП та інтерв’ю з посадовцями міської ради й працівниками ЦНАП. Цей етап завершиться наприкінці січня 2014 року круглим столом за участі представників влади та громадськості, на якому будуть публічно обговорені результати проведеного моніторингу.
Під час другого етапу проекту за результатами проведеного дослідження робочою групою проекту будуть напрацьовані пропозиції та рекомендації владі міста для поліпшення якості послуг, які надаються у ЦНАП, опрацьована і видана брошура „Громадський моніторинг процесу надання адміністративних послуг”, а також проведена регіональна конференція для передачі досвіду моніторингу. Базуючись на значному практичному досвіді, Ігор Іванович висловив переконання, що система та якість надання адміністративних послуг у містах, де вже створені Центри надання адмінпослуг, на порядок вища, ніж у містах, де їх ще немає. Також поінформував присутніх, що за результатами незалежного Всеукраїнського моніторингу, проведеного на початку року Київським міжнародним інститутом соціології та ГО «Опора», Хмельницький ЦНАП визнано одним із лідерів (3 місце) серед подібних закладів в Україні.
Керуюча справами виконкому Хмельницької міської ради Людмила Черевченко запевнила присутніх у готовності влади міста і надалі розвивати ідею поліпшення якості адміністративних послуг. Поінформувала, що за рік своєї діяльності Хмельницький ЦНАП, який знаходиться на вул. Соборній, 16, надав громадянам більше 100 тисяч послуг та консультацій. Щодня до установи звертається від 200 до 500 хмельничан, які можуть отримати там понад 160 видів послуг. Людмила Петрівна висловила сподівання, що реалізація проекту покращить рівень поінформованості хмельничан про роботу Центру, напрацює та випробує інструменти для комплексного моніторингу подібних закладів для громадських організацій України, а що найголовніше – дозволить незалежно та об’єктивно дослідити всі переваги та недоліки ЦНАП у м. Хмельницькому та сформувати рекомендації Хмельницькій міській раді щодо покращення його діяльності.

Коментарі - 0

Новина дня

Підприємці ринку "Ранковий" програли суд приватникам Бартерсервіс. Внаслідок протесту обурені базарники блокують рух у Вінниці Протест по-хмельницькому. Так званий "броунівський рух" на пішохідному переході, який нещодавно влаштували підприємці ринку "Ранковий" - перемістився вже до Вінниці.

Ексклюзив

За гроші
  Що зроблять люди за 5 гривень Випуск №4
26.09.2013 14:38
Національні самородки
  Про вироби з полімерної глини
26.09.2013 14:35
За гроші
  Що зроблять люди за 5 гривень. Випуск №3
20.09.2013 10:25
Національні самородки
  Програма про майстрів іконопису
20.09.2013 10:23