Виступ представника України в Конгресі місцевих та регіональних влад Ради Європи Олуйко Віталія Миколайовича на засiданнi Монiторингового комiтету Конгресу Ради Европи по ситуацii в Украiнi

Четвер, 20 лютого 2014, 13:25
Шановні члени Конгресу!
Ми, українцi, дуже переживаємо за нашу країну. Пропонуємо вшанувати пам'ять загиблих на Майданi хвилиною мовчання...
Наш народ пiшов один проти iншого. Це недопустимо! Сьогоднi ми не про причини повиннi говорити, а негайно зупинити кровопролиття. Геополiточно Україна знаходиться в полi iнтересiв Євросоюзу та Росiї. Це дуже тонке питання i вирiшувати його потрiбно разом з врахуванням думки нашого народу. Iншого шляху немає, iнакше конфлiкт iнтересiв приведе до розколу краiни.
Давайте без емоцiй дивитися правдi в очi. В нашiй країнi є великi проблеми. I їх вирiшувати повиннi ми самi, iнакше ми не Держава. Головна мета - не допустити розколу України. Нiякого насилля. Потрiбно негайно зупинитися! Людське життя вище всього. Тiльки переговори, тiльки пошук компромiсу. Розширити коло учасникiв, запросити авторитетних посередникiв, щоб допомогли досягти консенсусу. Висловлюючись недипломатичною мовою, запитаю:,,А чи є в Євросоюзi зрозумiла стратегiя вiдносно Украiни?!'' Ми велика країна з 46 млн. населення в центрi Європи. I Ви ризикуєте програти в боротьбi за Україну. Задумайтеся. Cпасибi за увагу.

Новина дня

Прощання з Сергійєм Бондарчуком. Старокостянтинів Сьогодні на Хмельниччині попрощались із загиблими земляками після подій у Києві.

Ексклюзив

Екскурсії обласним СБУ закінчено
  Захисні стрічки, якими ще вчора працівники правоохоронних органів захищали місце злочину ...
21.02.2014 17:45
Народна рада у Хмельницькому оголосила про свої щойноприйняті рішення
  Зокрема, відтепер у ...
21.02.2014 16:37
Як кидали коктейлі Молотова в офіс телеканалів
  
20.02.2014 19:12
Хмельницька обласна служба безпеки під тиском протестувальників здалася
  Сьогодні усе оз...
20.02.2014 18:17