На Ярмолинеччині люди бояться залишитися без власної домівки

П'ятниця, 16 травня 2014, 17:41
Лікарі психіатричної лікарні, що у селі Скарженці, не можуть приватизувати житло. Будинки знаходиться на території медустанови. Проте проблема не лише в цьому, медики кажуть – керівництво закладу не хоче, аби домівки приватизовували.
Галина не тямиться з горя, бо в будь-який момент може опинитися на вулиці. Разом із сім'єю вона проживає у будинку, що на території медустанови. Понад тридцять років тому, їй - як працівнику, оселю виділила психіатрична лікарня. Досі приватизувати квадратні метри жінка - не взмозі, каже процес постійно гальмують.
А це - чоловік пані Галини. Він також лікар у тамтешньому медзакладі. Пан Володимир не ладен стримати гніву, бо усі роки доглядав та облаштовував домівку. Каже: в мить все розблене може щезнути, як мильна бульбашка. А сприяє цьому - саме ж керівництво лікарні.
А поки виборюють свої квадратні метри, сусідні будівлі, каже лікар - розпродають.
Вибороти кватдратні метри намагається і пані Тетяна. Вона із донькою та онукою проживає поблизу лікарні. Теж тамтешній медик. Як зрушити процес приватизації з мертвої точки - не втямки.
А ось у цьому будинку, розповідають медики, колись проживала жінка. Коли померла, її житло віддали іншим людям. Побоюються, аби горе-історія не настигла і їх.
Попри усі закиди в бік керівництва психлікарні, головний лікар від звинувачень відхрещується. Уточнює: квадратні метри - власність комунальна. Чи бути їм приватними, скажуть депутати.
Лікарі кажуть: до обласної ради вже звертались. Спершу їх взагалі не чули. Лише згодом направили до лікарні комісію, яка мала б вивчити це питання.
Поки будуть розплутувати вузол непорозумінь, лікарі до останнього боронитимуть власне житло. Кажуть - рідну домівку у чужі руки не віддадуть.

Новина дня

На Хмельниччині вже обробили 100% протоколів. Лідирує Порошенко Підрахунок голосів виборів триває. Станом на 14:00 27 травня у ТВО №190, до якого належить Хмельницький, опрацьовано 100% протоколів.

Ексклюзив

Позиція
  Керівник обласного осередку КВУ Юрій Ануфрієв про перебіг голосування на Хмельниччині...
26.05.2014 15:48
Агросвіт
  Програма про аграрне життя нашого краю. Випуск від 25 травня
26.05.2014 14:35
На межі
  Програма про надзвичайні новини Хмельниччини. Випуск від 21 травня
22.05.2014 13:45
Національні самородки
  Про прикраси з бісеру
20.05.2014 15:46