Замість добірної пшениці – ліс з молодих сосен

Вівторок, 11 листопада 2014, 16:22
Замість добірної пшениці – ліс з молодих сосен. Такі врожаї вирощують горе-орендарі на землях сільськогосподарського призначення у селі Вищі Вовківці, що у Хмельницькому районі. До десятків гектарів родючої землі тут роками немає діла підприємцям, яких після такого важко назвати господарями.
Коли в останнє трактор орав ці гектари місцеві мешканці навіть пригадувати не беруться. Кажуть серце болить споглядати на величезні площі полів, яких час та людська недбалість перетворює у хвойний ліс.
Не обробляється близько сорока гектарів розпайованої землі у Вищих Вовківцях майже десять років. Певний час на полях села господарювали поляки. Їх безпосереднім представником був Анатолій Ковбасюк.
Проблеми не вирішили, поляки поїхали, на землі прийшли інші господарі в особі товариства «Шумовецьке». А пан Анатолій Ковбасюк тут,як тут теж взявся їм допомагати. Тепер неабияк вірить у сили нових орендарів.
А от самі аграрії менш оптимістичні від роботи, яку зобов’язані виконувати, просто на просто по хамські віджартовуються.
Навести лад на родючій земля взялася сільська влада. Посадовці кажуть уже стомилися домовляти з орендарями.
А тому сьогодні на поле приїхали зі спеціальною комісією.
Втім вгледівши фахівців та телевізійні камери горе-господарі таки взялися викорчовувати дерева. Чому не робили цього раніше поясняються просто. Мовляв землі поблизу Вищих Вовківців орендують не лише вони.
Дійсно на полях господарює ще й агрохолдинг «Мрія». Однак його представники від паїв готові відмовитися на користь інвестора, який зможе навести на полях лад. А от в «Шумовецькому» схоже сповідують зовсім іншу мету.
Представники комісії факти занедбання земель зафіксували.
Сільська влада готова йти до суду та правоохоронних органів. Адже,якщо землі і далі стоятимуть пусткою, у пайовиків їх може забрати держава. А про те що орендарі не особливо піклуються про селян свідчить ще й той факт, що аграрії без дозволу обробляють землі резерву і жодної копійки в бюджет села не сплачують.

Новина дня

Європейський досвід переймають правоохоронці Хмельниччини Експеримент розпочато - патрульна служба міліції та державна автомобільна інспекція на 3 місяці стануть одним цілим.

Ексклюзив

Спортцентр
  Випуск від 24 листопада 1. Поразка Спортлідера-2 у Ромнах 2. Попередні підсумки виступу Спортлідера+ у екстра-лізі...
24.11.2014 16:05
Прем'єра фільму "Сильніше ніж зброя" у Хмельницькому
Творче об'єднання "Вавилон13" в грудні 2014 року провод...
24.11.2014 13:10
Баскетбол. Кубок Дроздова.
Огляд центрального матчу 6-го туру Новатор - Метеор
21.11.2014 13:19
Анонс д/ф "Репортаж з минулого"
У фільмі - інтерв'ю хмельничан, які брали участь у Революції Гідності на Майдані Незалежності...
18.11.2014 14:18