У Хмельницькій області грип поширюється найшвидше – МОЗ

Четвер, 13 листопада 2014, 12:35
30,6% приросту захворювання на грип та ГРВІ за тиждень зафіксували на Хмельниччині. Це найвищі дані по країні, але вони не перевищують епідемічного порогу.
За інформацією Цент­ру грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій Державного закладу «Український центр з контролю та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України», показники захворюваності на грип та ГРВІ протягом 3–9 листопада не перевищують епідемічного порогу й знаходяться в межах від –0,6% в Хмельницькій до –79,1% в Івано-Франківській областях.
У порівнянні з минулим тижнем темпи приросту захворюваності на грип та ГРВІ серед дорослого населення і дітей становлять відповідно 2,5 та –3,7%. Серед населення Хмельницької обл. відзначається перевищення темпів приросту на 30,6%.
Смертей серед хворих не було.
Можна легко уникнути зараження грипом, якщо дотримуватись кількох простих речей.
Навіть якщо ознак хвороби немає, уникайте скупчень людей - аби зменшити вірогідність контактів із хворими людьми, при тому що деякі з них є заразними навіть до появи очевидних симптомів.
Користуйтеся одноразовими масками при необхідності - щоб захистити себе чи оточуючих від зараження. Маскою слід користуватися при догляді за інфекційним хворим чи просто спілкуванні з ним.
Регулярно провітрювати приміщення і робити вологе прибирання - як у помешканні, так і в робочих приміщеннях, щоб не залишати навколо себе живі віруси й бактерії, що можуть залишатися активними впродовж годин після перебування у приміщенні хворої людини.
Повноцінно харчуйтесь, висипайтесь, уникайте перевтоми - для підвищення опірної здатності організму. Це збільшить ваші шанси запобігти як зараженню, так і важким формам хвороби та її ускладненням.
Пам'ятайте, ваші руки мають бути чистими, адже інфекція потрапляє в організм через рот, ніс та очі, яких ви час від часу торкаєтесь руками.
ВСІМ

Новина дня

Жінку з дитиною виселили з кімнати в гуртожитку Виселення по-зарічанськи - жінку з малою дитиною залишили на вулиці

Ексклюзив

Пряма Мова
  Народний депутат України Мустафа Найєм про завдання нового Парламенту
27.11.2014 18:36
Пряма Мова
  Народний депутат України Сергій Мельник про завдання нового Парламенту...
27.11.2014 18:35
Пряма Мова
  Народний депутат України Сергій Лабазюк про завдання нового Парламенту...
27.11.2014 18:31
У Хмельницькому відзначать день волонтера
В обласному центрі привітають тих, хто добровільно спрямовує свою діяльн...
27.11.2014 12:50