На Хмельниччині виявлено розтрату державних коштів

Субота, 12 березня 2016, 14:35
На Хмельниччині виявлено численні факти розтрати державних коштів, виділених на обладнання шкільних кабінетів

У жовтні 2015 року розпорядженням Кабінету Міністрів України  № 1033-р «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки (загальнодержавні витрати) на 2015 рік, та перерозподіл обсягу освітньої і медичної субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам у 2015 році» зобов’язано міські та районні держадміністрації (РДА) спрямувати такі кошти на оснащення загальноосвітніх навчальних закладів засобами навчання, у тому числі кабінетами фізики, хімії, біології, географії, математики, навчальними комп’ютерними комплексами з мультимедійними засобами навчання.

Проте, як встановила Кам’янець-Подільська місцева прокуратура, в окремих районах посадовцями торік незаконно витрачено гроші держбюджету, виділені у якості субвенції на виконання цього розпорядження.

Зокрема, виявлено, що службові особи Дунаєвецької РДА уклали з приватним підприємцем договір купівлі-продажу комп’ютерної техніки та обладнання для кабінетів фізики шкіл району. Надалі, зловживаючи своїм службовим становищем та за попередньою змовою з цим підприємцем, посадовці підписали підроблені офіційні документи про отримання передбачених договором товарів. При цьому частина обладнання була закуплена за завищеними цінами, а частина до навчальних закладів не надійшла взагалі. Такі незаконні дії спричинили розтрату бюджетних коштів на суму понад 53 тисячі гривень.

Аналогічним чином, через зловживання службовим становищем посадовими особами Кам’янець-Подільської РДА, з державного бюджету перераховано 27 тисяч гривень підприємцеві на постачання школам комп’ютерної техніки та обладнання для кабінетів фізики за завищеними цінами і не в повному комплекті.

Так само, службовими особами Новоушицької РДА незаконно витрачено бюджетні гроші, виділені у якості субвенції на придбання комп’ютерної техніки та обладнання для кабінетів фізики загальноосвітніх навчальних закладів району, перерахувавши постачальнику 73,5 тисячі гривень за товар, який не отримували взагалі, чим спричинено  розтрату грошей на зазначену суму.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Віталій Гриньків, за усіма вказаними фактами прокуратурою розпочато кримінальні провадження за ч.3 ст.191 (розтрата чужого майна, вчинена за попередньою змовою групою осіб) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України. Їх матеріали для подальшого розслідування скеровано до відповідних відділів поліції.

 

 

            Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Loading...

Новина дня

Попри батьківські протести, ЗОШ №6 очолить новий директор Говорили-балакали, сіли та й заплакали, або Слухати – не значить чути. Попри батьківські протести, що тривали щонайменше місяць, шосту школу таки очолить новий директор – Сергій Ткач. Чоловіка уже встигли два рази представити колективу – 25-го та 29-го липня. Наразі він, як і інші новопризначені керівники освітніх закладів міста, проходить навчання у педакадемії.

Ексклюзив

Програма ”Кльова рибалочка” з Анатолієм Вінскевичем. Випуск 11
29.07.2016 16:25
Програма "Досить"
Розслідування щодо будівництва на території хмельницької музичної школи №1...
28.07.2016 14:00
Момент Істини
Запис прямого ефіру від 26 липня. Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
27.07.2016 11:00
Спортцентр
Випуск від 25 липня
26.07.2016 09:21