Як активісти прокурора викурювали

Вівторок, 05 квітня 2016, 18:22
Штурм та палені шини – Автомайдан Хмельниччини навідався в обласну прокуратуру.
Під хмельницькою прокуратурою у вівторок палили шини. Так активісти намагалися добитися зустрічі з прокурором області Олег Синишиним. Чиновник вийшов до людей лише після штурму будівлі. Активісти звинуватили прокурора у незадовільній роботі відомства та доходах, що не задокументовані у декларації.
Палені шини під прокуратурою. Саме так у вівторок активісти вимагали зустрічі з прокурором області. Останній на контакт з людьми не поспішав виходити. Тому на прийом до Олега Синишина представники Автомайдану потрапили, зламавши спротив охоронців. До чиновника у автомайданівців виникло декілька питань щодо службової діяльності та недостовірної інформації у декларації.
 
Запланована акція на 12-ту дня розпочалася з великим запізненням та з малою чисельністю присутніх. Тож повноцінного людного зібрання у автолюбителів не вийшло. Декілька активістів вимагали зустрічі з прокурором та мали до нього цілий список зауважень до професійної діяльності. У передніх рядах, ті хто ще вчора був на мітингах у Вінниці та чиї покровителі у Верховній Раді не голосували за відставку головного прокурора.
Активісти кажуть, пікети обласних прокуратур проходять по всій країні. Додають - на Олега Синишина зібрали чимало цікавих відомостей, тому сьогодні хочуть почути відповіді на свої питання.
У приймальні прокуратури, окрім журналістів та активістів, і люди, які стверджують, що розгляд їх справ у відомстві затягується. Багатодітна мати з Красилівщини Євгенія Костюк намагається з’ясувати у правоохоронних органах, коли буде покараний ґвалтівник її неповнолітньої дочки та навіщо її двох дітей забрали соціальні служби.
Помічник, що вийшов до людей повідомив, що Синишин готовий поговорити з ініціативною групою, проте без журналістів.
У такому форматі зустріч не відбулася, а вийти на вулицю Олег Синишин не поспішав, тому автомайданівці, розвели багаття з шин. Поки прокурор готувався до зустрічі з народом, до маленької пожежі з’їхалися і рятувальники, і швидка. Лікарям залишалося лише спостерігати за тим, що відбувається, а от надзвичайники у бій із вогнем не могли вступити через протест активістів.
Підігріті емоціями, люди зламали опір охоронців та потрапили у приміщення. Лише тоді прокурор погодився вислухати усі претензії мітингарів. До слова, більшість із присутніх гості із інших міст України. Проте розмова вийшла непродуктивна.
Зі стін відомства – на вулицю до багаття. На свіжому повітрі автомайданівці, влаштували допит прокурору просто неба. Олег Синишин виправдовується – розгляд усіх справ та скарги громадян намагається моніторити.
Вінницькі активісти, що долучилися до акції, вже мають досвід проведення подібних люстраційних заходів у себе в місті. Тому, кажуть, приїхали підтримати своїх колег з Хмельницького.
Заяву прокурор таки не написав, тому Вікторія Середюк та її друзі обіцяли поїхати до столиці та домагатися відставки практично усіх прокурорів країни.

Новина дня

У Хмельницькому «Правий сектор» пікетував «Сбербанк Росії» Кулі на бруківці та кров на стінах. Пікет «Правого сектору» «Сбербанку Росії».

Ексклюзив

Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
12.04.2016 12:39
Спортцентр. Випуск від 11 квітня
Гість студії - Вадим Барбарук - експерт з американського футболу...
12.04.2016 11:47
Підсумковий випуск новин від 10 квітня
   Скотомогильник у Дунаївцях, занедбаний аеропорт та хто тримає наркобізнес. Те, ч...
12.04.2016 09:59
Авторська програма Ганни Лернатович “Під прицілом”– Віньковецький край
  
08.04.2016 12:54