Лікарська недбалість чи випадок: у Славуті через позаматкову вагітність померла пацієнтка

Понеділок, 08 серпня 2016, 19:19
Лікарська недбалість чи випадок: у Славуті через позаматкову вагітність померла пацієнтка – рідні звинувачують лікарів.
Лікарська недбалість чи випадок: у Славуті через позаматкову вагітність померла пацієнтка. Патологію в жінки виявили ще 23 червня. Замість того, аби провести оперативне втручання, лікарі застосували консервативний метод лікування – ввели препарат метотрексат. За три тижні жінка померла. В Хмельницькому обласному перинатальному центрі попередньою причиною смерті називають відмирання кісткового мозку. Рідні переконані, це – вина лікарів Славутської районної лікарні.
Минулого тижня Ользі Коробчук мало виповнитися 36. На превеликий жаль, замість святкувань рідні та близькі щоденно плачуть на могилі жінки. Її життя обірвав не нещасний випадок. Рідні кажуть, Ольгу вбили лікарі. 23 червня жінка звернулася до ескулапів за допомогою – усе, що турбувало – болі внизу живота. Після обстеження виявилось – у неї позаматкова вагітність. Лікувати патологію у Славутській районній лікарні взялися одразу. Навіть запропонували два методи. Перший – оперативний із видаленням труби, другий – консервативний зі збереженням органу. Усе, що він передбачає – укол. Хіміко-фармацевтичний препарат «Метатрексат» мав вбити та вивести плід із труби за лічені дні – без шрамів та ускладнень, принаймні в цьому запевняли лікарі.
 
24 червня Ользі вкололи першу дозу метатрексату. А вже наступного дня відпустили додому, каже чоловік покійної – Ярослав. Близько двох днів все було нормально, а на третій стан здоров’я жінки різко погіршився.
Розуміючи, що щось пішло не так Ольга вже наступного дня пішла до лікарні. Її поклали в відділення гінекології, щоправда, увагу на жінку ніхто не звертав, каже її чоловік. Ніяких тобі аналізів чи досліджень. Єдине, що призначили – «Лістерин».
Ярослав розповідає, зрештою лікарі таки оглянули Ольгу. Сказали, плід не вийшов, а тому треба робити другий укол. На п’ятий день після першої жінці ввели другу дозу метатрексату.
Жінка не могла ані ходити, ані їсти, ані пити. Зважаючи на це, чоловік та родичі Ольги хотіли забрати бідолашну зі Славути до Хмельницького обласного перинатального центру. Утім, лікарі сказали, що плід вийшов – день-два – і їй стане краще. Цього, розповідає Ярослав, так і не сталося.
6 липня Ольгу прийняли в обласному перинатальному.
Після огляду, Ольгу, терміново поклали в реанімацію. Вранці зібрали консиліум і призначили лікування. Ярослав каже, лікарі обласного перинатального центру, на відміну від районних колег, не відходили від жінки ні вдень, ні вночі. Утім, інтенсивне лікування не допомагало. Щодня їй ставало дедалі гірше.
14 липня жінка померла. Рідні переконані, через метатрексат. Препарат застосовують у хіміотерапії – він приглушує імунітет. Кажуть, доза, котру ввели Ользі була завелика, тому, її препарат просто вбив. Чи так це – наразі мають визначити правоохоронці. В Славутському райвідділі поліції уже відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 140 ККУ – неналежне виконання або невиконання працівниками Славутської ЦРЛ своїх професійних обов’язків. Максимальна міра покарання за ним – 2 роки позбавлення волі. Підозру поки нікому не оголошували. В прокуратурі кажуть, усе тому, що поки лише чекають результатів судово-медичної експертизи.
Допоки експертизи тривають, обидві лікарки, котрі займалися лікуванням Ольги Коробчук звільнилися з роботи. Та пішли на пенсію. За власним бажанням. В лікарні кажуть, їх не карали, бо також чекають на результати експертиз від судових медиків. За інформацією, котру ми отримали в обласному департаменті охорони здоров’я їх можуть робити аж до двох місяців.
Loading...

Новина дня

13-та сесія обласної ради Децентралізація та агросектор вивели Хмельниччину на лідируючі позиції в країні. Про це у своєму звіті за рік розповів голова обласної адміністрації Олександр Корнійчук. Поряд з тим визнав – демографічна ситуація не з кращих. На пленарному засіданні тринадцятої сесії депутати і критикували, і підтримували напрями діяльності керівника області.

Ексклюзив

Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
24.05.2017 13:36
Програма "Досить"
  Гості студії: народний депутат України, член політради політичної партії "УКРОП" Віталій Купрій; керівник Хмельницької ...
24.05.2017 11:37
Момент Істини. Ефір від 23 травня
  Гість студії - начальник Управління культури і туризму Хмельницької міської ради Артем Рома...
24.05.2017 10:48
Підсумковий випуск новин від 21 травня
  Життя без «Вконтакті», вишивані рекорди Хмельницького та ніч у Меджибізькому зам...
24.05.2017 09:56