Громадські активісти вимагають звільнення Миколи Семенишина

Четвер, 06 жовтня 2016, 18:22
Гучні гасла, довжелезні плакати і опудало у формі: громадські активісти краю провели акцію протесту – вимагають звільнення очільника Національної поліції Хмельниччини.
Гучні гасла, довжелезні плакати і опудало у формі. Громадські активісти Хмельниччини влаштували шоу під стінами обласного управління Національної поліції. Кілька десятків людей вимагали звільнення очільника хмельницьких правоохоронців, Миколи Семенишина. Причин радикальної вимоги називають дві: крадіжка пального та їжі в бійців АТО і побоїще у Білогір’ї. Нагадаємо, нещодавно, там побили пікетувальників місцевого молокозаводу. Акція протесту під стінами ТОВ «Білогір’я-молокопродукт» почалась іще 9-го вересня. Тоді люди вперше прийшли, щоб відстояти своє – гроші за молоко, котрі підприємство заборгувало чи не всім, у кого брало: селянам, фермерам та місцевому кооперативу. Сума «на кону» – чимала – 10 мільйонів, тож, акцію назвали безстроковою, але, мирною. 20 днів усе було, як кажуть, без шуму та пилу. Утім, 29 вересня ситуація змінилася. В наметовий табір протестувальників завітали поліцейські. Ось цей чоловік був серед тих, кому довелося стикнутися із захисниками правопорядку. Розповідає, хоча опору не чинив - наткнувся на грубу силу.
  
Наразі, розповідає потерпілий, у нього – струс головного мозку, травма спини і чисельні забої. Попри біль від отриманих тілесних ушкоджень, сьогодні прийшов під стіни обласної поліції, аби домогтися справедливості. Переконаний, винні мають понести покарання. Утім, сумнівається, що справу доведуть до логічного кінця. Тому, як і інші протестанти, вимагає звільнення чинного очільника поліцейських.
До речі, ситуація із побиттям активістів в Білогір’ї – не єдина причина по якій шеф поліції має піти. Активісти кажуть, враховуючи те, що не так давно «нарила» прокурорська перевірка, а це – розкрадання пального та харчів для атовців, - Микола Семенишин не може залишитись в кріслі.
Іти з посади Микола Семенишин, навіть під тиском громадськості, не збирається. Каже, крісло шефа поліції Хмельниччини звільнить лише тоді, коли цього забажає київське керівництво. А поки активно сприятиме прокурорському розслідуванню щодо крадіжки пального. І додає, незважаючи на гучні заяви прокуратури, підозри у даній справі й досі нікому не оголошено.
Що ж стосується Білогір’я, то й тут пан Семенишин обіцяє зробити усе від нього залежне, аби розібратись – хто правий, а хто винен. Наразі, каже, по ситуації, що склалася у районному центрі довкола молокопереробного підприємства, уже відкрито три кримінальні провадження.
Незважаючи на те, що розслідування,щодо побиття протестантів у Білогір’ї іще не завершене, шеф поліції не приховує, дії своїх підлеглих вважає правильними. Каже, вони виконували свій обов’язок і не виходили за рамки закону. І додає, свою позицію уже письмово підтвердив прокуратурі.
Loading...

Новина дня

Сесія міської ради Нові вікна у навчальних закладах та автономні тролейбуси. Депутати на черговій сесії міської ради прийняли зміни до бюджету. Тож гроші підуть і на медицину, і на освіту. А ще в Хмельницькому можуть з’явитися велодоріжки – відповідну програму ухвалили у сесійній залі.

Ексклюзив

Підсумковий випуск новин від 19 березня
  Реакція на розгін блокади, перше свято добровольця та як не стати жертвою недо...
22.03.2017 12:25
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
22.03.2017 11:39
Момент Істини. Ефір від 21 березня
  Гість студії - Степан Кушнір - голова Молодіжного клубу розвитку...
22.03.2017 10:47
Тижневик Преміум-ліги. Випуск №18
  
22.03.2017 09:59