Вакцини від грипу у Хмельницькому немає

Четвер, 27 жовтня 2016, 18:15
На випадок спалаху гострих респіраторних інфекцій та грипу, навіть запас антибіотиків в лікувальних закладах області залишається вкрай обмеженим.
Щороку, з настанням осені, підвищується активність різноманітних вірусів, що викликають респіраторні захворювання. Особливо вразливими до інфекційних захворювань в цей час є діти. Тож, батьки традиційно починають міркувати про щеплення від грипу. Та, наразі, вакцини від грипу у Хмельницькому немає взагалі.
Захворюваність на грип і ГРВІ серед дітей щорічно є в 4-5 разів вищою, ніж дорослих. Це пояснюється віковою недосконалістю імунних і фізіологічних механізмів, що забезпечують захист дитячого організму. Поки вони несформовані, дитина вкрай чутлива до вірусів та інфекцій. За спостереженнями лікарів, діти хворіють на ГРВІ і грип від 6-ти до 10-ти разів на рік. Наразі, у Хмельницькому ситуація із захворюваністю на грип більш-менш стабільна.
Проте, убезпечити дитину від інфекції – можливості немає. Адже, у медичних закладах відсутня вакцина від грипу.
Більше того, коли вакцина з’явиться, і чи буде вона взагалі невідомо. Лікарі ж радять заздалегідь турбуватись про імунітет дітей та виконувати прості правила, котрі допоможуть малюкові залишатись здоровим.
Варто зазначити, що у Хмельницькому проблема не лише із протигрипозною вакциною. Останнім часом, зросла кількість дітей, що захворіли на туберкульоз. За 9 місяців, у місті зареєстровано 4 таких випадки. Це - досить високий показник. За словами медиків, проблема у нестабільному постачанні туберкуліну та відсутності коштів на вакцину. Та вже найближчим часом, переконують медпрацівники, ситуація покращиться – адже, міська влада виділила кошти на придбання препарату.
Лікарі переконують, аби захистити своїх дітей від хвороби, варто вчасно звертатись до лікарів та відповідально ставитись до їх порад.
Loading...

Новина дня

Хорват із українською душею Він приїхав в Україну з початком збройної агресії Росії. Хорват – Денис Шелер – майже два роки воює на передовій. Розвідник «Азову», за його плечима чимало успішних військових операцій. Нині у Дениса відпустка - і він подорожує Україною. У Хмельницькому зупинився усього на кілька днів. Каже, скоро потрібно повертатися на службу.

Ексклюзив

Тележурнал ”Відродження”. Випуск 27
  
31.10.2016 15:16
Програма "Старокостянтинівська епопея ". Частина 1
  
31.10.2016 14:17
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
31.10.2016 12:31
Підсумковий випуск новин від 30 жовтня
  Народила і викинула в смітник, Потапу і Насті не дали виступити та українське кін...
31.10.2016 11:37