Дискримінація українських автомобілістів або чому на іноземних номерах можна їздити Україною

Вівторок, 01 листопада 2016, 18:01
У Хмельницькому розповіли про правила користування автомобілів з іноземною реєстрацією. Згідно із Стамбульською конвенцією про тимчасове ввезення автомобілів, яку ратифікувала Верховна Рада України, автомобіль можна використовувати протягом одного року, якщо отримати у митників документ про тимчасову експлуатацію автівки.
Дискримінація українських автомобілістів або чому на іноземних номер можна їздити Україною. Нині, за неофіційною статистикою, українськими автошляхами пересувається 20-30% автомобілів з іноземними номерними знаками. Більшість із водіїв таких транспортних засобів певні, що авто знаходиться на території України – нелегально. Втім, користуватися такою автівкою можна, завдяки Стамбульській конвенції про тимчасове ввезення автомобілів. Про це розповіли громадські активісти, які нещодавно приїздили до Хмельницького.
Почалася діяльність громадської організації у Закарпатті – там автомобілів на іноземних номерах, якими керують українці чи не найбільше в країні. Нині вони мусять по кілька разів на місяць перетинати кордон, аби автівки не відібрали.
   
Непідֹ’ємним тягарем вище згаданий закон лежить у Верховній Раді, бо більшість депутатів лобіюють інтереси двох десятків автомобільних магнатів – певні громадські активісти. У профільному комітеті до уваги законопроект взяли, втім запропонували зміни, котрі автомобілісти були не в змозі підтримати.
Законопроект автомобілістів теж передбачає сплату податку, щоправда фіксовану, за автівки з євро номерами – сто євро щорічно. Переконують: і для громадян - посильно, і для держказни – прибутково. І навіть без спеціального закону, нині ані самі поліціянти, ані разом із транспортною інспекцією, не мають права на конфіскацію чи накладення адмінстягнень на водія автівки з іноземними номерами. Лише митники-податківці мають на це повноваження. Утім, шоферам треба пам’ятати про законні підстави перебування такого авта на українській території.
Це передбачається Стамбульською конвенцією про тимчасове ввезення автомобілів, яку ратифікувала Верховна Рада. І вона має вищу юридичну силу, аніж українські закони.
Loading...

Новина дня

У парку Чекмана з’явився велопатруль Авто-, вело- та піші патрулі. У теплу пору патрульні міста працюють у посиленому режимі. Особливо, у місцях відпочинку та масового скупчення людей. Відтак, на літній період у парку у Чекмана з’явиться велопатруль. Згодом додасться ще один - піший. Не залишається без нагляду і міський пляж. У сезон купання тут працюватиме пляжний патруль.

Останні новини

16:39
Професійний тамада – запорука гарного свята Ведучими весіль не народжуються, ними стають. І це факт, тому що баж... 
15:46
Розмова-уточнення про сучасне мистецтво У Хмельницькому відбулася розмова-уточнення із подолянкою Анітою Немет. Голо... 
14:50
У парку Чекмана з’явився велопатруль Авто-, вело- та піші патрулі. У теплу пору патрульні міста працюють у посиленому ... 
12:53
«Веселі старти» у спортивно - оздоровчому таборі «Олімп» 07 червня 2017 року обласний центр фізичного ... 
11:54
«Афера на мільйони»: прокурор звинуватила захисників базарниці в затягуванні процесу  
10:53
"Веселі старти" з нагоди Міжнародного дня захисту дітей 26 травня 2017 року обласний центр фізичного здор... 
09:54
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 
17:27
Громадські активісти пікетували управління патрульної поліції міста Ні – переслідуванню єв... 

Ексклюзив

"Омріяним шляхом"
  
08.06.2017 18:07
Тележурнал “Відродження”. Випуск №63
  У новій формі до нових перемог.
08.06.2017 17:19
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
08.06.2017 09:54
Підсумковий випуск новин від 3 червня
  Як голосують хмельницькі депутати, Хмельницький отримав щорічний рок-фестиваль та...
07.06.2017 13:39