«Безпека руху у Хмельницькому: простір для спільних дій»

Четвер, 03 листопада 2016, 17:04
Стан доріг, інфраструктура та дотримання ПДР. У Хмельницькому шукали способи зниження аварійності на вулицях міста.
У Хмельницькому шукали способи зниження аварійності на вулицях міста. Засновники «Vision Zero» Віктор Загреба та Андрій Коман – активісти з Івано-Франківська – ділилися «Стратегією нульової смертності» на автодорогах.
Нульова аварійність на вулицях Хмельницького – реальність. Принаймні, у цьому переконані засновники «Vision Zero» - Віктор Загреба та Андрій Коман.Активісти займаються «Стратегією нульової смертності», себто на папері та на словах допомагають владі обласних центрів знизити аварійність на дорогах. Кажуть, у Івано-Франківську, звідки вони родом,їхня концепція діє, принаймні за 2 роки її реалізації на вулицях з’явилась зручна дорожня розмітка.Зробити таку ж можна і у Хмельницькому – аби було бажання. Власне через те, що воно є і завітали до обласного центру.
 
Як пили, так і п’ють, кажуть патрульні міста. Не дивлячись на те, що за водіння у нетверезому стані позбавляють водійських прав, кермувальників «під мухою» у місті не поменшало. Їх не лякає навіть штраф у 10200 грн.
Вистачає у місті і тих, хто полюбляє проїхатися з вітерцем.
Втім, винні не лише водії. Часто винуватцями ДТП є самі пішоходи.
Порушення правил, незручна розмітка, неправильно встановлені знаки плюс аварійні дороги – причина того, що на автошляхах гинуть люди. Зменшити кількість ДТП та звести число жертв до нуля, в принципі, - можна. Принаймні, у цьому переконують активісти з Івано-Франківська. Вони займаються «Стратегією нульової смертності», себто на папері та на словах допомагають владі обласних центрів знизити аварійність на дорогах. Кажуть, у Івано-Франківську, звідки вони родом,їхня концепція діє, принаймні за 2 роки її реалізації на вулицях стало безпечніше.
Нульова аварійність у Хмельницькому – також реальність, переконані місцеві активісти. Щоправда, аби досягти такої, потрібно перейняти позитивний досвід з-за кордону.
Брати відповідальність, аналізувати дані та почати з інфраструктури – такі цінні рекомендації надали активісти з Івано-Франківська. Тільки тоді, запевняють, через рік-другий у Хмельницькому стане безпечніше. Щоправда, самі ж водії кажуть, що така стратегія радше утопія, аніж реальність.
Loading...

Новина дня

У Деражні горіла закинута будівля У Деражні горіла закинута будівля. Вогонь спалахнув у колишньому приміщенні фізкультурно-спортивного товариства «Колос», що на вулиці Промисловій. Оббиту деревом будову гасили понад два десятки вогнеборців. За півгодини пожежу ліквідували. На щастя, жертв та постраждалих немає.

Ексклюзив

Тележурнал Відродження. Випуск № 30
  
04.11.2016 16:05
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
03.11.2016 15:14
Тележурнал Відродження. Випуск № 29
  
03.11.2016 14:23
Досить. Ефір від 2 листопада
  Гості студії - громадські активісти Олексій Голеншин та Альона Береза. ...
03.11.2016 11:37