Політика - справа чоловіча чи жіноча? Або для чого квоти у політиці

Четвер, 03 листопада 2016, 18:11
У Хмельницькому нині обговорили чому так звана «слабка стать» в Україні і досі користується лише декларативною можливістю реалізації рівності своїх прав. Так у Індексі гендерного розриву наша країна посіла 67 місце, між Гайяною і Малаві. А в реалізації політичних прав взагалі сто сьоме із ста сорока п’яти можливих.
Жінок навчають політиці. У дванадцяти областях України, зокрема і у Хмельницькій, триває проект «Побудова жіночого політичного лобі в Україні». Його основна мета – навчити жінок гри у велику політику – до наступних виборів навчити усім премудростям мистецтва управління.
Аби потрапити до проекту, треба було пройти конкурсний відбір - на одне місце - три претендентки. Леся Стебло – одна із щасливець. Нині жінка займається громадською діяльністю, та планує повертатися у політику. Каже, у нашій області позитивні зрушення помітила.
Нині ж представили результати дослідження громадської думки з питань участі жінок у політичних процесах. Опитали майже тисячу респондентів з дев’яти регіонів країни.
Так, на питання чи підтримують гендерні квоти - лише 37 відсотків опитаних відповіли ствердно, натомість 43- дали негативну відповідь. Не всі громадяни розуміють важливість, якщо не рівності, то хоч би гарантованого представництва жінок, у радах різного рівня. Та й самі жінки з острахом ставляться до політичної діяльності.
У висновку в Верховній Раді лише 12 відсотків депутаток, попри те, що задекларовані – 30. Нині ж активні жінки намагаються збільшити квоту жіночого партійного представництва до 40 відсотків, але відтепер партії нестимуть відповідальність. Недотримаються норм – відмовлять у реєстрації.
Loading...

Новина дня

У Деражні горіла закинута будівля У Деражні горіла закинута будівля. Вогонь спалахнув у колишньому приміщенні фізкультурно-спортивного товариства «Колос», що на вулиці Промисловій. Оббиту деревом будову гасили понад два десятки вогнеборців. За півгодини пожежу ліквідували. На щастя, жертв та постраждалих немає.

Ексклюзив

Тележурнал Відродження. Випуск № 30
  
04.11.2016 16:05
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
03.11.2016 15:14
Тележурнал Відродження. Випуск № 29
  
03.11.2016 14:23
Досить. Ефір від 2 листопада
  Гості студії - громадські активісти Олексій Голеншин та Альона Береза. ...
03.11.2016 11:37