Монополії – ні! Міську раду зобов’язали переглянути своє рішення про державно-приватне партнерство у сфері будівництва

Середа, 16 листопада 2016, 15:26
Державно-приватне партнерству – так, монополії – ні: міськраду зобов’язали переглянути «нашумівше» рішення.
Монополії – ні! Міську раду зобов’язали переглянути умови державно-приватного партнерства у сфері будівництва. Антимонопольний комітет уже завершив розслідування щодо прийнятого в липні міськими обранцями рішення № 61. Висновки – невтішні. Одним із його пунктів рада таки порушила законодавство. Про хибу її вже повідомили, далі – справа за депутатами.
Державно-приватне партнерство у сфері будівництва мають переглянути. Такий висновок антимонопольного комітету. Після двохмісячного розслідування щодо прийнятого міськими обранцями «нашумівшого» рішення № 61, там постановили – один із пунктів суперечить вимогам чинного законодавства. Міську раду зобов’язали його скасувати.
  
В антимонопольному впевнені, саме цим пунктом, міськрада заважає здоровій конкуренції. Адже з 3-річним досвідом роботи будівельних організацій в Україні – чимало, а, от, з 3-річним досвідом роботи у Хмельницькому – лише кілька фірм. Якщо рішення не перепишуть, вони й стануть монополістами на ринку будівництва обласного центру. Місто від цього лише втратить, переконані фахівці. Адже, чим більший попит – тим краща пропозиція.
Для того, аби створити рівні умови на ринку будівництва й не заважати здоровій конкуренції, міським обранцям дали два місяці. За цей час рішення № 61 вони мають переглянути.
А це – звернення до суду. Чого у Антимонопольному відверто не хочуть. Адже, кажуть, якщо в раді відтягнуть із виправленням власних помилок й почнуть користуватися прийнятим рішенням – можуть бути проблеми.
Чи виправляться депутати – покаже час. А, точніше, - чергова сесія. Міський голова каже, що рішення на доопрацювання обов’язково винесуть на пленарне засідання. Чи підтримають його народні обранці сьогодні поки питання.
Loading...

Новина дня

Громадська приймальня міської спілки ветеранів Афганістану, учасників АТО та волонтерів відкрилась у Хмельницькому Громадська організація «Хмельницька міська спілка ветеранів Афганістану, учасників АТО та волонтерів» відтепер має власну приймальню. Тут обіцяють допомогти кожному. Адже боротьба на Сході триває і багато учасників бойових дій, які демобілізувалися, члени сімей загиблих зіткнулися із проблемами отримання допомоги та пільг. В приймальні роз’яснять усі тонкощі законодавства та допоможуть аби права усіх, хто звернеться, були дотримані.

Ексклюзив

Підсумковий випуск новин від 25 грудня
  Рік патрульній поліції, країна з бюджетом та як Хмельницький готується до Нового ...
26.12.2016 16:36
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
23.12.2016 13:58
На Варті. Ефір від 23 грудня
  Гості студії - представники ГО "Мистецька сотня "Гайдамаки"...
23.12.2016 12:25
Тележурнал Відродження. Випуск № 46
  
22.12.2016 18:44