Перші вибори в об’єднаних територіальних громадах

Понеділок, 19 грудня 2016, 16:35
В Чемеровецькому райні у селі Свіршківці відбулися перші вибори до об’єднаних територіальних громад.
В Чемеровецькому райні у села Свіршківці відбулися перші вибори до об’єднаних територіальних громад. На голову тергромади балотувалися 8 висуванців, на депутатські мандати - 5. Вибори пройшли без значних порушень. На дільниці з’явилося менше 50% виборців.
На перших виборах такого формату люди зізнаються - вже не голосують за обіцянки, а дивляться на реальні справи кандидатів. Бо вірять - тільки людина, яка піклується про свій народ, може стати їх представником у владі.
На дільницю прийшло менше половини мешканців села. На думку голови виборчої комісії, така явка пов’язана з поганими погодними умовами та байдужістю молодого покоління. Порушення також були, але незначні. Іноді самі ж голосуючі створювали для себе проблеми, забуваючи паспорти вдома.
Відбувалися перші вибори в чотирьох об’єднаних тергромадах Хмельницької області. Загальна явка на дільницях складала понад 50 відсотків. За депутатські мандати боролися 381 особа а на голову тергромади претендував - 21 кандидат. Протягом дня спостерігачі «Опора» зафіксували незначні порушення на виборчих дільницях. А от люди із села Нова Гута взагалі проігнорували вибори, бо не хочуть об’єднуватися з Чемеровецькою ОТГ.
Loading...

Новина дня

Працівники «Електротрансу» вимагають скасування нового колективного договору, бо не хочуть отримувати менше Працівники хмельницького «Електротрансу» вимагають скасування нового колективного договору.Кажуть, його прийняли, не дотримуючись процедури. Це – по-перше. По-друге – зважаючи на положення внутрішнього документу, керівництво видало накази, відповідно до яких люди бояться, що отримуватимуть меншу заробітну плату. Із таким перебігом подій – водії, диспетчери, кондуктори та медпрацівники не згідні. Кажуть, керівник про це знає, утім, від прийнятого рішення не відступається. Більше того, незгідним погрожує звільненням.

Ексклюзив

Програма “Свят коло”
  Все минуще у цьому світі, а логос вічний.
20.01.2017 15:59
На Варті. Запис прямого ефіру від 19 лютого
  Гості студії - Марина Ланівська та Ганна Греснюк - волонтери БФ "Волонтери...
20.01.2017 09:59
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
19.01.2017 10:47
Досить. Запис прямого ефіру від 18 січня
   Гості студії - Ігор Лисий - начальник УКЗ ГУНП у Хмельницькій області; Марія Л...
19.01.2017 09:59