Громади не поспішають освоювати кошти на децентралізацію

Четвер, 22 грудня 2016, 18:02
Інвестиційні проекти на розвиток громад – як в області реалізовується реформа з децентралізації.
Дві третини коштів під кінець року використали територіальні громади на власний розвиток. Подекуди неосвоєність коштів становить менше 50 відсотків. Проте фахівці з децентралізації кажуть, що за тиждень ситуація зміниться, адже чимало фінансових звітів буде оприлюднено саме в останні дні року.
Децентралізація у дії. Близько двох третин усіх виділених на реформу коштів знайшли своє застосування. Однак частина фінансування комунальних об’єктів і досі залишається під питанням. Під кінець року тисячі державних гривень можуть просто не дійти на потрібні рахунки. Проте в Офісі реформ запевняють – за тиждень до кінця року відсоток використання зміниться.
Більше 50 відсотків коштів, виділених на децентралізацію, освоєно громадами. За час фінансування інвестиційних проектів в області створили ряд робочих місць.
 
Однак, не всі громади поспішають знаходити застосування державним грошам. Наприклад, Маківська тергромада освоїла лише три відсотки від запланованого.
У зв’язку з прийняттям Закону про Державний бюджет, обласний кошторис теж зазнає змін. Адже мінімальна зарплата у 3200 гривень змінює розрахунки у видатках та надходженнях. За інформацією Департаменту фінансів, половина працівників області отримуватимуть мінімальні заробітні плати. А от надходження від податку на прибуток скоротяться з 5 до 3 відсотків.
За останні роки збільшилися обсяги сільськогосподарської продукції в області. 74 відсотки виробництва молока припадає саме на приватний сектор. Однак, селян та дрібних фермерів хвилює ціна за продукцію. Підсобне господарство – чи не єдине джерело доходу людей у сільській місцевості. Плата за орендовані паї в області за останній рік суттєво збільшилася, кажуть в департаменті АПК.
Тож посадовці підводять підсумки поточного року та готуються до сесії 23 грудня, на якій заплановане прийняття обласного бюджету.
Loading...

Новина дня

Громадська приймальня міської спілки ветеранів Афганістану, учасників АТО та волонтерів відкрилась у Хмельницькому Громадська організація «Хмельницька міська спілка ветеранів Афганістану, учасників АТО та волонтерів» відтепер має власну приймальню. Тут обіцяють допомогти кожному. Адже боротьба на Сході триває і багато учасників бойових дій, які демобілізувалися, члени сімей загиблих зіткнулися із проблемами отримання допомоги та пільг. В приймальні роз’яснять усі тонкощі законодавства та допоможуть аби права усіх, хто звернеться, були дотримані.

Ексклюзив

Підсумковий випуск новин від 25 грудня
  Рік патрульній поліції, країна з бюджетом та як Хмельницький готується до Нового ...
26.12.2016 16:36
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
23.12.2016 13:58
На Варті. Ефір від 23 грудня
  Гості студії - представники ГО "Мистецька сотня "Гайдамаки"...
23.12.2016 12:25
Тележурнал Відродження. Випуск № 46
  
22.12.2016 18:44