Активісти вимагають покарати прокурорів з Тернополя

Четвер, 29 грудня 2016, 17:47
Активісти вимагають покарати прокурорів з Тернополя. Чотирьох керівників місцевої прокуратури звинувачують у вимаганні хабара в розмірі 12 тисяч доларів.
Тернопільських прокурорів звинувачують у вимаганні хабара. Справа слухається в Хмельницькому міськрайонному суді. Перед засіданням під стінами суду зібрались тернопільські та хмельницькі активісти. Вони наголосили – будуть контролювати хід справи і не дадуть спустити її «на гальмах».
«Прокурор – хабар – тюрма». Із таким гаслом зібрались тернопільські та хмельницькі активісти під стінами місцевого суду. Тут відбувається засідання, де чотирьох працівників органів прокуратури Тернопільської області та адвоката звинувачують у вимаганні хабара.
 
Активісти з Тернополя приїхали, аби контролювати ситуацію. Адже в них є побоювання, що справу можуть не довести до кінця. Активістів бентежить той факт, що екс-прокурор Тернопільської області – Олександр Мартинюк, на даний час є заступником прокурора Хмельницької області. Саме пан Мартинюк був надійним щитом для одіозних, підсудних.
Хмельницькі активісти прийшли підтримати тернопільчан. Кажуть, хабарники повинні бути покарані.
Самі ж обвинувачені свою вину спростовують. Кажуть, вони стали жертвами органів, яким просто потрібно поставити галочку за пророблену роботу.
Та судове засідання так і не розпочали, адже один із обвинувачених наразі немає захисника і тільки планує укладати договір із новим адвокатом. Останньому ж доведеться ознайомитись із матеріалами справи, а вона має більше 25 томів. Тому засідання знову перенесли на січень.
Активісти наголосили будуть й надалі ретельно стежити за ходом справи. У разі доведення вини, обвинувачуваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Loading...

Новина дня

Епопея пасажирських перевезень Пільгові категорії їздять, а держава за їх перевезення не платить. Так, за словами приватних перевізників, українські посадовці створюють штучний конфлікт між пільговиками та підприємцями. Останні пішли шукати правди до Хмельницької обласної державної адміністрації.

Ексклюзив

Авторська програма Ганни Лернатович “В полі зору”
  50 років з дня відновлення Теофіпольського району ...
30.12.2016 18:04
Досить. Ефір від 28 грудня
  Гості студії - Андрій Бондаренко - заступник Хмельницького міського голови; Альона Береза - голова ГО "Жі...
29.12.2016 09:58
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
28.12.2016 14:39
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 27 грудня
  Гість студії - т. в. о. речника Управління патрульної поліції у...
28.12.2016 13:45