Перша жертва патрульних: у Хмельницькому поліцейські застрелили зловмисника

П'ятниця, 30 грудня 2016, 17:23
Ранок п’ятниці для жителів Тернопільської та Кам’янецької розпочався зі стрілянини. У передсвятковий день вибухали не феєрверки чи петарди – хмельницькі патрульні застосували табельну зброю. Таким чином вони намагалися затримати зловмисника на розі названих вулиць. Чоловік нападав на хмельничан із шилом. З ним же, коли ті прибули на місце, кинувся на поліцейських. Без сили втрихомирити його не вдалося, тож, правоохоронці почали стріляти.
Все сталося близько 8 години. Екіпаж рухався в управління, аби здійснити перезмінку. Дорогою його почали перепиняти перехожі. Котрі жестами натякали патрульним на те, що на вулиці коїться щось неладне. Лишень огледівшись, поліцейські запримітили чоловіка – обличчя у нього було в крові. Правоохоронці зупинились одразу. А коли вийшли з автівки, побачили, що невідомий стрімголов летить їм назустріч.
Далі події розвивалися миттєво. Аби зупинити зловмисника поліцейські спершу використали сльозогінний газ – не подіяло. Далі були постріли в повітря – ані перший, ані другий, зроблені з метою попередження – злочинця про застосування зброї та оточуючих – про небезпеку не подіяли. Зважаючи на це, поліцейські вистрілили зловмиснику в ногу.
 
До лікарні зловмисника не довезли – він помер у кареті швидкої. За даним фактом відкрито 2 кримінальні провадження – за статтями 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та 115 (замах на вбивство). Правоохоронці продовжують розшукувати постраждалих від рук злочинця. Наразі до міського травмпункту звернулось двоє жінок. 35-річна медсестра психоневрологічного диспансеру та 38-річна хмельничанка.
Якщо друга жінка постраждала на вулиці, то перша – прямісінько на робочому місці. За попередніми даними, вбитий перебував на обліку у психоневрологічному диспансері. Власне, там й поранив медсестру. Крім того, він вже притягувався до кримінальної відповідальності за нанесення тілесних ушкоджень.
Loading...

Новина дня

Перша жертва патрульних: у Хмельницькому поліцейські застрелили зловмисника Ранок п’ятниці для жителів Тернопільської та Кам’янецької розпочався зі стрілянини. У передсвятковий день вибухали не феєрверки чи петарди – хмельницькі патрульні застосували табельну зброю. Таким чином вони намагалися затримати зловмисника на розі названих вулиць. Чоловік нападав на хмельничан із шилом. З ним же, коли ті прибули на місце, кинувся на поліцейських. Без сили втрихомирити його не вдалося, тож, правоохоронці почали стріляти.

Ексклюзив

Авторська програма Ганни Лернатович “В полі зору”
  50 років з дня відновлення Теофіпольського району ...
30.12.2016 18:04
Досить. Ефір від 28 грудня
  Гості студії - Андрій Бондаренко - заступник Хмельницького міського голови; Альона Береза - голова ГО "Жі...
29.12.2016 09:58
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
28.12.2016 14:39
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 27 грудня
  Гість студії - т. в. о. речника Управління патрульної поліції у...
28.12.2016 13:45