Апеляційний суд залишив без змін вирок для офіцера, який вбив старшого солдата у Старокостянтинові

Середа, 11 січня 2017, 14:28
Офіцер вбив співслужбовця пострілом з автомата.

Колегія суддів Апеляційного суду Хмельницької області залишила без змін вирок суду першої інстанції щодо призначення покарання військовослужбовцю, який застрелив старшого солдата.

«Апеляційну скаргу офіцера суд залишив без задоволення, а апеляційну скаргу його адвоката задовольнив частково», - повідомляє прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

Як зазначається, ще 29 липня 2016 року Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області визнав винним старшого лейтенанта у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 414 КК України (порушення правил поводження зі зброєю, що заподіяло смерть потерпілого), та засудив його на 8 років позбавлення волі з позбавлення військового звання «старший лейтенант».

У суді доведено, що 3 лютого минулого року близько 18.40 години на технічній території військової частини начальник варти зробив два постріли із автомата. Його співслужбовець, старший солдат, отримав вогнепальне поранення в голову і помер на місці. Раніше повідомлялося, що рідні не вірять у вбивство з необережності.

Газета "Є"

Loading...

Новина дня

Чому Дунаєвецька районна рада офіційно не підтримала торговельну блокаду окупованих територій Партія сказала – треба: у Дунаївцях районна рада офіційно не підтримала торговельну блокаду окупованих територій. Звернення до Верховної Ради, Кабміну та Президента на розгляд позачергової 15 сесії виніс заступник голови райради Віталій Білогаш. Каже, сподівався на свідомість та підтримку колег, натомість отримав відкоша. Із 24 обранців, присутніх на пленарному засіданні, лише 8 проголосувало за. Шістнадцятеро… утримались. Віталій Білогаш каже, так сталось не через особисту позицію кожного окремого депутата, а через політику та партійну приналежність. Через те, що депкорпус не пішов за думкою виборців, заступник голови районної ради навіть склав свої повноваження.

Ексклюзив

Момент Істини. Запис прямого ефіру від 9 березня
  Гості студії: Андрій Лужняк та Таїса Антонова - експерти з пен...
10.03.2017 09:59
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
09.03.2017 11:53
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 7 березня
  Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
09.03.2017 10:48
Тижневик Преміум-ліги. Випуск №16
  Огляд ігрового вікенду у відкритому чемпіонаті міста з футзалу....
09.03.2017 09:59