Хмельничан запрошують на концерт до Дня Соборності

Четвер, 19 січня 2017, 11:35
Урочистості відбудуться 20 січня.
Традиційно у Хмельницькому урочисто відзначатимуть День Соборності України. Спеціально на 20 січня заплановані святкові заходи, повідомляють у міській раді.

Хмельничан запрошують завітати на урочистості і святковий концерт з нагоди Дня Соборності. Виступатимуть місцеві мистецькі колективи.

«День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання УНР та ЗУНР. Акт возз’єднання східної та західної частин України – історичний факт, який показав безсилля будь-яких спроб роз’єднати український народ, протиставити українців один одному», - зазначають у міській раді.

Концерт відбудеться 20 січня о 15.00 годині у приміщенні Дитячої школи мистецтв (вул. Гагаріна, 3А) Вхід вільний.

Довідково: Вперше у XX столітті українська незалежність була проголошена 22 січня 1918 року IV Універсалом Української Центральної Ради, а вже за рік, 22 січня 1919 року, на Софійському майдані в Києві відбулася не менш вагома подія – об’єднання Української Народної Республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) в одну соборну державу.

Газета "Є"

Loading...

Новина дня

Працівники «Електротрансу» вимагають скасування нового колективного договору, бо не хочуть отримувати менше Працівники хмельницького «Електротрансу» вимагають скасування нового колективного договору.Кажуть, його прийняли, не дотримуючись процедури. Це – по-перше. По-друге – зважаючи на положення внутрішнього документу, керівництво видало накази, відповідно до яких люди бояться, що отримуватимуть меншу заробітну плату. Із таким перебігом подій – водії, диспетчери, кондуктори та медпрацівники не згідні. Кажуть, керівник про це знає, утім, від прийнятого рішення не відступається. Більше того, незгідним погрожує звільненням.

Ексклюзив

Програма “Свят коло”
  Все минуще у цьому світі, а логос вічний.
20.01.2017 15:59
На Варті. Запис прямого ефіру від 19 лютого
  Гості студії - Марина Ланівська та Ганна Греснюк - волонтери БФ "Волонтери...
20.01.2017 09:59
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
19.01.2017 10:47
Досить. Запис прямого ефіру від 18 січня
   Гості студії - Ігор Лисий - начальник УКЗ ГУНП у Хмельницькій області; Марія Л...
19.01.2017 09:59