З новими комп’ютерами за новими знаннями

Понеділок, 30 січня 2017, 17:48
П’ять мільйонів на комп’ютеризацію шкіл Волочиського та Хмельницького районів. За сприяння народного депутата України Сергія Лабазюка навчальні заклади двох районів отримали нову мультимедійну техніку.
В школах Волочиського району побільшало новітньої комп’ютерної техніки. Покращити матеріально-технічну базу вдалося завдяки мільйонній субвенції від Кабінету Міністрів України. Посприяв у виділенні потрібної суми коштів народний депутат України Сергій Лабазюк. За словами політика, саме покращення умов навчання та поліпшення бази шкіл в новому році буде пріоритетом державної політики.
Шестикласник Сашко планує здобути фах програміста, тому появі нових комп’ютерів радіє чи не найбільше. Каже, в сучасному світі неможливо бути грамотним без знань, які здобуваються на уроках інформатики.
   
Новому обладнанню радіє і директор навчального закладу. Переконує, ті комп’ютери, за якими працювали діти вже давно застаріли. Тому, коли дізналися про оновлення, емоції переповнювали. Отримати нову техніку вдалося завдяки спільній роботі місцевої влади, народному депутату України Сергію Лабазюку та Кабміну.
Окрім повноцінного комп’ютерного класу, який з’явився у Волочиському НВК, оновлень зазнали й інші класи. Вчитель хімії Олена Віталіївна вже близько двох тижнів проводить хімічні досліди не на пальцях, а за допомогою сучасної інтерактивної дошки.
Народний депутат України Сергій Лабазюк відвідав ряд навчальних закладів, в яких з’явилася комп’ютерна техніка. Побував політик і у своїй рідній школі, і встиг посидіти за першою партою та навіть відвідати кілька уроків.
Сучасний роботодавець обов’язково вимагає від молодих спеціалістів високих знань комп’ютерної техніки. Тому, для майбутніх випускників, каже вчитель інформатики, нові машини - це можливість вийти зі школи з повним багажем знань.
Це і демонструють. Перемоги на обласних та навіть високі місця на всеукраїнських олімпіадах - досягнення учнів міських і сільських шкіл району. Чималий відсоток цих заслуг саме завдяки новій техніці.
Побував політик і у сільських школах Волочиської та Наркевицької ОТГ. Навкевицька ЗОШ перших третіх ступенів отримала десять комп’ютерів та інтерактивну дошку. Завдяки цим придбанням, як зазначають у тутешніх школах, сільські навчальні заклади нічим не будуть поступатися міським.
Районні чиновники зізнаються, це фінансування неабияк покращить навчальну галузь. Адже, фінансуванням охоплено більше дев’яноста відсотків шкіл.
Збільшити фінансування освіти та продовжити реформування цієї галузі повинно стати пріоритетним напрямком роботи влади на наступні роки, запевнив народний депутат України. Адже інвестиції в освіту через кілька років дадуть свої плоди.
Завдяки вчасному проведенню тендерних процедур у минулому році - з 2017 року, нову комп’ютерну техніку отримали 19 шкіл Волочиського та 11 Хмельницького районів.
Loading...

Новина дня

У 2014-му – їх вигнала з дому війна, а у 2017-му – високі тарифи на комуналку У Хмельницькому сім*я переселенців з Донеччини опинилася на вулиці. Жінка з чотирма дітьми кілька років винаймала житло в обласному центрі. Утім останні рахунки за комунальні послуги змусили їх виїхати.

Останні новини

12:41
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 
10:45
Рух дорогами Хмельниччини призупинили через ожеледицю Починаючи з 5 години ранку фури і автобуси доро... 
09:57
На території Меджибізької фортеці відтворять бій під Крутами Усіх охочих запрошують на історичну р... 
17:55
У 2014-му – їх вигнала з дому війна, а у 2017-му – високі тарифи на комуналку У Хмельницькому сім*... 
12:49
З Хмельницької області в навчальні центри відправили перших 206 контрактників Триває в... 
11:44
Хмельницька поліція влаштувала "облаву" на автокрадіїв-рецидивістів У ході проведених обшу... 
10:50
На Хмельниччині троє людей організували торгівлю наркотиками Триває слідство. 
16:39
Потрібна допомога У Хмельницькому благодійна організація «Тепло рідних сердець» розпочала збір допомоги для мешканців Авдіївки та бійці... 

Ексклюзив

Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
03.02.2017 12:41
На Варті. Запис прямого ефіру від 2 лютого
  Гості студії - Роман Ковальчук - співзасновник БФ "Патріоти України"; позив...
03.02.2017 11:44
Тележурнал Відродження. Випуск № 48
  
02.02.2017 14:24
Досить! Запис прямого ефіру від 1 лютого
  Гість студії - Валерій Онісьєв - начальник Хмельницького відділу поліції....
02.02.2017 09:59