Чужа біда не болить. Нині у Хмельницькому відбувся круглий стіл між пацієнтами з нирковою недостатністю та чиновниками охорони здоров’я

Четвер, 23 лютого 2017, 17:47
Коли першим не вистачає апаратів «штучної нирки», а ті, що є не відповідають їхнім потребам, то останні переймаються закупкою матраців і білизни. Ба більше, директор Департаменту, здається, взагалі про проблему й не чув. Уважно записував собі озвучені хворими проблеми і навіть обіцяв щось із цим зробити. А тим часом майже трьом сотням подолян доводиться по дванадцять годин, якщо пощастить, на тиждень проводити під апаратом «штучної нирки».
Без ліктів і колін. Такі наслідки лікування від ниркової недостатності пані Юлії. Дівчина на гемодіалізі з шістнадцяти років. Каже, нині у неї порвані усі сухожилля. А все від недоброякісних препаратів для гемодіалізу.
Це не єдині проблеми зі здоров’ям, з якими зіштовхуються хворі на ниркову недостатність. Недостатня очистка гемодіалізом впливає на увесь організм людини: від кісток до шлунка. А тоді потрібні додаткові дорогі ліки.
Пан Максим із Нетішина. На діаліз дістається до Шепетівки. Там, каже, апарати технічно застарілі: часто ламаються, а деталей до них вже не випускають.
 
З такими й іншими проблемами зіштовхуються більш як дві сотні подолян. А уникнути їх просто, кажуть нефрологічні хворі. Пан Володимир цією проблематикою займається ще з 2011-го. Та достукатися до обласних посадовців і досі не вдається.
Яке обладнання вибирати – вирішують в обласному департаменті охорони здоров’я. Чому ж не йдуть на зустріч хворим?
А от очільник обласного департаменту охорони здоров’я проблем не бачить – традиційно озвучує статистичну інформацію.
А тоді активно записує проблеми, з якими звернулися хворі. Нібито вперше про них чує.
Чи робитимуть щось чи ні – побачимо згодом. Втім, зважаючи на попередні дії, очікувати значних результатів, здається, не доведеться.
Loading...

Новина дня

У парку Чекмана з’явився велопатруль Авто-, вело- та піші патрулі. У теплу пору патрульні міста працюють у посиленому режимі. Особливо, у місцях відпочинку та масового скупчення людей. Відтак, на літній період у парку у Чекмана з’явиться велопатруль. Згодом додасться ще один - піший. Не залишається без нагляду і міський пляж. У сезон купання тут працюватиме пляжний патруль.

Ексклюзив

На Варті. Запис прямого ефіру від 8 червня
  Гість студії - речник управління поліції у м. Хмельницькому Роман Мартинюк...
09.06.2017 09:28
"Омріяним шляхом"
  
08.06.2017 18:07
Тележурнал “Відродження”. Випуск №63
  У новій формі до нових перемог.
08.06.2017 17:19
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
08.06.2017 09:54