Як далі бути? Громадські активісти влаштували круглий стіл із владою щодо авто на євро номерах

Понеділок, 27 лютого 2017, 16:53
Знайти шляхи для порозуміння. У Хмельницькому за круглим столом зустрілися власники автівок з іноземною реєстрацією, митники, полісмени та влада області.
У Хмельницькому за круглим столом зустрілися власники автівок з іноземною реєстрацією, митники, полісмени та влада області. Через посадовців краю передали листа до Президента, Уряду й Верховної Ради з вимогами зменшити податковий тиск на власників автомобілів з іноземною реєстрацією.
Знайти шляхи для порозуміння. У Хмельницькому за круглим столом зустрілися власники автівок з іноземною реєстрацією, митники, полісмени та влада області. Нагадаю, минулого тижня громадська організація «Громадський контроль Поділля» перекрила дорогу до Хмельницької митниці. Акцію обіцяли безстроковою, доки на них не відреагують. Чиновники відреагували, втім, ефект виявився ледь не протилежний до очікуваного.
 
Майже три мільйони автомобілів на іноземній реєстрації нині знаходяться на території України. Таку статистику на круглому столі озвучили представники громадської організації «Громадський контроль Поділля». Зареєструвати таку машину в Україні фактично нереально – від січня діють нові стандарти євро-5. А що ж робити тим, хто вже має авто зі старішим стандартом?
Іноземцям можна користуватися таким авто на території України без сплати податків рік часу. Українцям – зась. Таку норму активісти називають, дискримінацією.
Митники дискримінації не вбачають. Кажуть, керуються українським законодавством. А згідно з ним, купівля закордоном авто – імпортування. За імпорт сплачується податок.
Втім, є частина транспортних засобів, на які сплачувати податку як при імпорті не доведеться. Та це не для простих смертних.
Змінити законодавства ані митники, ані обласні посадовці, зрозуміло, не можуть. Можуть ті, хто може дозволити придбати собі яхти й інші плавучі засоби – народні депутати і найвищий рівень виконавчої влади. До них хмельницькі активісти, разом із однодумцями з інших областей, написали листа із своїми вимогами.
Лист від громадських активістів облдержадміністрація пообіцяла передати вищим інстанціям. Втім, на виконання своїх вимог хмельницькі власники автівок на іноземній реєстрації не особливо розраховують.
Loading...

Новина дня

У парку Чекмана з’явився велопатруль Авто-, вело- та піші патрулі. У теплу пору патрульні міста працюють у посиленому режимі. Особливо, у місцях відпочинку та масового скупчення людей. Відтак, на літній період у парку у Чекмана з’явиться велопатруль. Згодом додасться ще один - піший. Не залишається без нагляду і міський пляж. У сезон купання тут працюватиме пляжний патруль.

Ексклюзив

На Варті. Запис прямого ефіру від 8 червня
  Гість студії - речник управління поліції у м. Хмельницькому Роман Мартинюк...
09.06.2017 09:28
"Омріяним шляхом"
  
08.06.2017 18:07
Тележурнал “Відродження”. Випуск №63
  У новій формі до нових перемог.
08.06.2017 17:19
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
08.06.2017 09:54