Жителі гуртожитку по Зарічанській, 14а знову перекрили рух у Хмельницькому

Четвер, 02 березня 2017, 16:41
З речами – на вихід – перекривати рух: жителі гуртожитку по Зарічанській знову вийшли на дорогу. Цього разу пішли прямісінько на Майдан. Таким чином, кажуть, хотіли достукатись до керівництва області і попросити про допомогу. Розповідають, протягом 8 років із ними судиться власник гуртожитку. Робить усе можливе для того, аби їх виселити. Додають, це йому легко вдається. Завдяки судовим рішенням та виконавчій службі без даху над головою уже залишилось кілька родин. Це при тому, кажуть, що будинку з якого їх виселяють не існує в Хмельницькому. А той, що є – взагалі належить не приватнику, а області.
24 лютого. П’ятниця. Виселення – не перше, але й не останнє. Пані Тетяну, котра 14 років прожила у кімнаті № 15 по Зарічанській, 14 а – там і прописана виселяють із тієї ж кімнати. Правда з будинку геть іншого.
Виселяти жінку чи ні – виконавці навіть не сумнівалися. І це, незважаючи на свідчення начальника міського департаменту архітектури, котрий переконував, будинку за адресою Зарічанська, 14 дріб а у Хмельницькому просто немає.
Звідки взялася невідома профільному департаменту будівля в місті, як виявилось знає суд. І представник власника гуртожитку, котрий переконував і Зарічанська 14а та 14 дріб а – одне ціле.
 
Власне, із будівлі по Зарічанській, 14/а за рішеннями судів виселили вже кілька родин. Люди, котрі все життя мешкали і прописані за адресою, що відбувається – не розуміють.
Аби розібратись у ситуації люди й вийшли на чергову акцію протесту. В вересні, нагадаємо, вони ж перекривали Зарічанську – таким чином просили підтримки влади міста – її отримали. Тепер прийшли на Майдан – під обласні – адміністрацію та раду. Кажуть, за останніх півроку вияснили це питання – в їх компетенції.
На превеликий жаль, із керівництва області до мітингувальників ніхто не вийшов. Один із заступників випадково пробігав повз. Замість того, щоб запитати в учасників акції – що сталося, спершу втікав, а потім послав – до міської влади.
Поки чиновники футболять людей, їх по одному з речами відправляють на вихід. Пані Тетяна, до прикладу, від п’ятниці – гостює – то у друзів, то у родини. Куди піти, каже, не має. Така ж ситуація десь у трьох десятків людей, відстояти яких, здається, нікому.
Loading...

Новина дня

У парку Чекмана з’явився велопатруль Авто-, вело- та піші патрулі. У теплу пору патрульні міста працюють у посиленому режимі. Особливо, у місцях відпочинку та масового скупчення людей. Відтак, на літній період у парку у Чекмана з’явиться велопатруль. Згодом додасться ще один - піший. Не залишається без нагляду і міський пляж. У сезон купання тут працюватиме пляжний патруль.

Ексклюзив

На Варті. Запис прямого ефіру від 8 червня
  Гість студії - речник управління поліції у м. Хмельницькому Роман Мартинюк...
09.06.2017 09:28
"Омріяним шляхом"
  
08.06.2017 18:07
Тележурнал “Відродження”. Випуск №63
  У новій формі до нових перемог.
08.06.2017 17:19
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
08.06.2017 09:54