Чому Дунаєвецька районна рада офіційно не підтримала торговельну блокаду окупованих територій

Четвер, 09 березня 2017, 18:01
Партія сказала – треба: у Дунаївцях районна рада офіційно не підтримала торговельну блокаду окупованих територій. Звернення до Верховної Ради, Кабміну та Президента на розгляд позачергової 15 сесії виніс заступник голови райради Віталій Білогаш. Каже, сподівався на свідомість та підтримку колег, натомість отримав відкоша. Із 24 обранців, присутніх на пленарному засіданні, лише 8 проголосувало за. Шістнадцятеро… утримались. Віталій Білогаш каже, так сталось не через особисту позицію кожного окремого депутата, а через політику та партійну приналежність. Через те, що депкорпус не пішов за думкою виборців, заступник голови районної ради навіть склав свої повноваження.
15 позачергова сесія райради в Дунаївцях закінчилася звільненням заступника голови. Віталій Білогаш пішов з посади, бо колеги по цеху не підтримали звернення до Верховної Ради, Кабміну та Президента щодо підтримки торговельної блокади окупованих територій. Каже, не розуміє їх позиції, адже, звернення – річ виключно декларативна, депкорпус це чітко розуміє і, зазвичай, підтримує подібні документи, не задумуючись.
  
Серед вимог, викладених у зверненні – припинення торгівлі з ЛНР та ДНР, міжнародний контроль гуманітарних вантажів для мирного населення, створення слідчої групи в Верховній Раді, котра має розслідувати законність надання дозволів на оптове постачання продукції з окупованих територій. Нічого екстраординарного. Лише те, чого хочуть дунаєвчани. Принаймні ті, кого нам вдалося опитати свою позицію чітко висловили.
Чому до думки громади депутати райради не дослухались Віталій Білогаш, каже, може лише здогадуватись – голосувати їм не дозволила партійна приналежність. Голова райдержадміністрації цього, здається, навіть і не приховує
Очільник найбільшої в раді фракції – політичної партії «За конкретні справи» звернення також не підтримав, хоча проти самої блокади нічого не має. Каже, питання не розглядали на комісіях – тому і не голосував.
А, от, голова райради – також від конкретних справ, здається, взагалі вибрала позицію – моя хата скраю.
Те, що звернення місцевих рад до центральних органів носить виключно декларативний характер – ні для кого не таємниця. Воно, по суті, ні на що не впливає. Чому депутати вперлися рогом і його не прийняли залишається питанням на котре дунаєвчани свою відповідь уже дали.
Loading...

Новина дня

Чому Дунаєвецька районна рада офіційно не підтримала торговельну блокаду окупованих територій Партія сказала – треба: у Дунаївцях районна рада офіційно не підтримала торговельну блокаду окупованих територій. Звернення до Верховної Ради, Кабміну та Президента на розгляд позачергової 15 сесії виніс заступник голови райради Віталій Білогаш. Каже, сподівався на свідомість та підтримку колег, натомість отримав відкоша. Із 24 обранців, присутніх на пленарному засіданні, лише 8 проголосувало за. Шістнадцятеро… утримались. Віталій Білогаш каже, так сталось не через особисту позицію кожного окремого депутата, а через політику та партійну приналежність. Через те, що депкорпус не пішов за думкою виборців, заступник голови районної ради навіть склав свої повноваження.

Ексклюзив

Момент Істини. Запис прямого ефіру від 10 березня
  Гість студії - голова "Аграрної партії України" Віталій Скоци...
13.03.2017 09:59
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 9 березня
  Гості студії: Андрій Лужняк та Таїса Антонова - експерти з пен...
10.03.2017 09:59
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
09.03.2017 11:53
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 7 березня
  Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
09.03.2017 10:48