Двоє бійців 8 полку спецпризначення майже місяць перебувають у полоні бойовиків

Понеділок, 13 березня 2017, 10:48
Зв’язок із розвідниками обірвався ще у лютому.

Українські розвідники, які зникли 11 лютого, виконуючи завдання в зоні АТО на Луганщині, живі і перебувають в полоні бойовиків. Відео з допитом двох бійців 8 полку - Сергія Іванчука й Івана Дєєва оприлюднив 10 березня так званий «глава МГБ ЛНР» Леонід Пасічник, повідомляє Український мілітарний портал.

Полонені розповідають, як нібито вони 4 лютого підірвали в Луганську "начальника управління народної міліції "ЛНР" Олега Анащенка. Як повідомив прес-офіцер управління Сил Спеціальних Операцій Олексій Нікіфоров, ці військові - розвідники, тому їхні завдання строго обмежені й не пов’язані з підривною діяльністю.

За його словами, полонені спецпризначенці ведуть себе правильно і говорять те, що у них вимагають, адже головне – зберегти життя.

«Сподіваємося на підтримку політичних і дипломатичних сил. Будемо використовувати всі механізми, аби повернути наших бійців», - зазначив Олексій Нікіфоров.

Видно, що військовослужбовців били. Фото mil.in.ua

Командування Сил спецоперацій заявило, що не відмовляється від своїх хлопців. Викладене 10 березня відео дало змогу переконатися, що військовослужбовці живі та перебувають в полоні російсько-терористичних військ. 

Бійці говороть те, що вимагають. Фото: mil.in.ua

«Представники спецслужб іншої країни та підконтрольних їй терористичних груп, працюють зі своїми бранцями за звичною схемою. Фізичні тортури та психологічний тиск, психотропні речовини, зневага до особистості є звичними елементами їх діяльності, за допомогою яких бойовики змушують зізнаватись заручників в тих вчинках, до яких вони не мають жодного відношення», - заявили у ССО.

Як додали у прес-службі командування, крім бійців 8 полку, які зникли близько місяця тому, в полоні у бойовиків майже два роки перебувають двоє спецпризначенців із Кропивницького.

ССО ініціювали звернення до міжнародних правозахисних організацій, Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, інших організацій, громадських та державних діячів з проханням забезпечити дотримання людського поводження та скоріше повернення додому військовослужбовців ЗС України, які потрапили до рук терористів на підконтрольній ним території Луганської області.

Газета "Є"

Loading...

Новина дня

39 міських депутатів за торгівельну блокаду Ні торгівлі з окупантами та непідконтрольними українськими територіями. Сьогодні по обіді Рада Національної Безпеки та Оборони винесла рішення про підтримку торговельної блокади з окупованими територіями. Хмельницькі обранці зробили ж так само. За рішення, яке складалося з дев’яти звернень до Президента України, Голови Верховної Ради України та інших високопосадовців, проголосували 39 міських обранців.

Ексклюзив

Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
15.03.2017 14:34
На Варті. Запис прямого ефіру від 14 березня
  Гості студії - добровольці Ігор Олійник, Георгій Понуношвілі та Тарас Б...
15.03.2017 11:43
Про здоров'я. Ефір від 13 березня
  Гість студії - Сергій Ковальський - головний лікар Віньковецької центральної районної лікарн...
15.03.2017 10:51
Тижневик Преміум-ліги. Випуск №17
  Огляд ігрового вікенду у відкритому чемпіонаті міста з футзалу....
15.03.2017 09:59