У Хмельницькому підбили підсумки боротьби з туберкульозом

Вівторок, 14 березня 2017, 17:42
Не зупинили й не подолали… Майже півсотні хмельничан захворіли на туберкульоз у 2016-му. З них четверо дітей і троє підлітків. Попри страшну статистику, лікарі певні - міська, обласна і загальнодержавна цільові соціальні програми протидії захворюванню на туберкульоз діють. Так фтизіатрам вдалося більш як вдвічі зменшити смертність від активної форми цієї небезпечної недуги. Втім, мультирезистентна форма і досі одна із найбільших проблем у лікуванні.
Вже не зупинити, а повністю подолати – таку стратегію протидії туберкульозу оголосила Всесвітня організація охорони здоров’я. таку амбітної цілі прагнуть досягнути до 2035 року. Втім місцеві фтизіатри не настільки оптимістичні.
З 2000-го року смертність від сухот у світі зменшилася на 19%, втім і досі летальні випадки спричинені цим захворюванням посідають п’яте місце. На протидію цій хворобі витрачають мільярди. З 2012-го по 2016-ий на програму боротьби із туберкульозом тільки у місті Хмельницькому витратили близько чотирьох мільйонів гривень.
 
Цю хворобу лікарі називають проблемою перш за все соціально-економічною, а вже потім медичною. Найшвидше на такі зміни реагують діти. Рівень життя українців різко погіршився – на такі висновки наштовхує статистика дитячої захворюваності.
Туберкуліну, до речі, у місті достатньо, а от вакцини для БЦЖ – бракує.
І коли з’явиться невідомо, адже її постачанням займається держава. Так само Кабмін має ухвалити нову Програму протидії туберкульозу – попередня закінчилася ще минулого року.
Loading...

Новина дня

39 міських депутатів за торгівельну блокаду Ні торгівлі з окупантами та непідконтрольними українськими територіями. Сьогодні по обіді Рада Національної Безпеки та Оборони винесла рішення про підтримку торговельної блокади з окупованими територіями. Хмельницькі обранці зробили ж так само. За рішення, яке складалося з дев’яти звернень до Президента України, Голови Верховної Ради України та інших високопосадовців, проголосували 39 міських обранців.

Ексклюзив

Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
15.03.2017 14:34
На Варті. Запис прямого ефіру від 14 березня
  Гості студії - добровольці Ігор Олійник, Георгій Понуношвілі та Тарас Б...
15.03.2017 11:43
Про здоров'я. Ефір від 13 березня
  Гість студії - Сергій Ковальський - головний лікар Віньковецької центральної районної лікарн...
15.03.2017 10:51
Тижневик Преміум-ліги. Випуск №17
  Огляд ігрового вікенду у відкритому чемпіонаті міста з футзалу....
15.03.2017 09:59