Депутати обласної ради звернулися до Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України щодо мирного врегулювання суспільно-політичної ситуації, що склалася в Україні

Четвер, 16 березня 2017, 16:27
Депутати Хмельницької обласної ради під час позачергового пленарного засідання прийняли звернення до Президента, ВРУ та Кабміну щодо мирного врегулювання суспільно-політичної ситуації, що склалася в Україні. Серед вимог, які ставлять обранці перед керівництвом країни – прийняття законів «Про заборону торгівлі з тимчасово окупованими територіями» та «Про тимчасово окуповану територію України». Нагадаємо, 14 березня на вимогу громадськості для підтримки даного питання позачергові сесії призначили Хмельницька міська та обласна ради. Пленарні засідання відбувались в один день. Депутати міськради звернення прийняли буквально за півгодини. Майже повним складом – із 42-ох, 39 присутніх рішення підтримали одноголосно. А, от, в обласній раді, мало того, що на сесію з’явилось ледь більше половини депутатського корпусу, звернення ухвалювали близько трьох годин.
Початок пленарного засідання, зала Хмельницької облради напівпорожня. На позачергову сесію прийшли далеко не всі обранці. Найбільше порожніх місць – у фракції «За конкретні справи». Ті, хто є, кажуть, блокаду будуть підтримувати. Переконують, вказівок від партійного лідера – нардепа пропрезидентської фракції Олександра Гереги «не голосувати» не було.
Власне, позицію «краще з громадою, аніж проти», зайняли і представники Блоку Петра Порошенка. Можливо подіяв мітинг під облрадою, а, можливо, прокинувся регіональний патріотизм. Іван Гладуняк, до прикладу, переконував, що стоятиме за людей.
 
Власну позицію щодо прийняття звернення до керівництва країни, представники практично кожної з представлених в раді фракцій показували близько години… привселюдно. Ще півтори – домовлялися за закритими дверима – на погоджувальній раді. Дехто з депутатів перед тим, як дійти до кабінету голови, чи то від надлишку сили та розуму, чи від нудьги – разом із активістами долучився до знесення турнікету. Штурм встановленої рік тому головою ОДА захисної споруди відбувся швидко – під пильним наглядом працівників поліції.
Виправдання власному вчинку депутат довго не шукав. Каже, блокпост при вході був незаконно встановленим – його просто демонтували.
Правоохоронці, котрі мовчки спостерігали за ходом демонтажу кажуть, незабаром дадуть правову оцінку всьому, що відбулося. Своїм діям, причому, також.
А поки правоохоронці фіксували правопорушення, активісти із нетерпінням чекали на рішення облради. Чекали гіршого, але сподівались на краще.
За півтори години депутати таки нарадились. Взявши за основу звернення щодо підтримки блокади окупованих територій, прийняте буквально три години тому міськрадою, почали голосувати. 46 за – рішення прийнято одноголосно. Найголовніші серед вимог – ухвалення двох законів – «Про тимчасово окуповану територію України» та «Про заборону торгівлі з тимчасово окупованими територіями». Депутат облради від «Самопомочі» Микола Моцний, котрий ще місяць тому реєстрував проект рішення щодо звернення до керівництва країни з даного питання, переконаний, сьогоднішнє звернення – на часі і необхідне. Адже, тиснучи на владу раніше, ряд регіонів домігся рішення РНБО щодо тимчасового блокування торгівлі з фейковими ЛНР та ДНР, що добре. Утім, найважча робота – попереду. Переконаний, треба дотиснути центр, аби, зрештою прийняли такі необхідні закони.
Loading...

Новина дня

Вітчизняні кінологи переймали європейський досвід Чотирилапі митники демонструють свій хист. У Хмельницькому завершився навчальний семінар для кінологів та прикордонників. Його учасники мали можливість ознайомитися з новітніми практиками закордонних колег. А у практичній частині собаки довели – для контрабандистів при перетині кордону немає жодних шансів.

Ексклюзив

Тележурнал ”Відродження ”. Випуск № 55
  
17.03.2017 14:29
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 16 березня
  Гість студії - Володимир Гончарук - заступник Хмельницького м...
17.03.2017 09:59
Досить. Запис прямого ефіру від 15 березня
  Гість студії - Олександр Чорнієвич - директор Департаменту архітектури, мі...
16.03.2017 09:54
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
15.03.2017 14:34