Вітчизняні кінологи переймали європейський досвід

П'ятниця, 17 березня 2017, 16:19
Чотирилапі митники демонструють свій хист. У Хмельницькому завершився навчальний семінар для кінологів та прикордонників. Його учасники мали можливість ознайомитися з новітніми практиками закордонних колег. А у практичній частині собаки довели – для контрабандистів при перетині кордону немає жодних шансів.
Ця німецька вівчарка – досвідчений борець з порушниками. Нині собака готується до показового виступу. Адже може знайти заборонені речовини, зброю та цигарки у найпотаємніших схованках. До того ж, вже має у своєму послужному списку викриття значної контрабанди.
Чотирилапі - незамінні помічники митників та прикордонників. Службові собаки, запевняють, кінологи майже ніколи не помиляються. Тож саме їхньому чуттю довіряють при перевірці багажів та транспортних засобів.
 
На базі департаменту кіногологічного забезпечення ДФС у Хмельницькій області пройшов навчальний семінар з обміну досвідом. Адже щоразу інструктори центру удосконалюють свої знання за кордоном. До прикладу, нещодавно кінологи разом з чотирилапими мали можливість повчитися в колег у Чехії. Нові способи тренування – без больових відчуттів та у вигляді гри. За хорошу роботу собака отримує іграшку.
Збити зі сліду службову собаку практично неможливо. Але перед для цього вона має бути здоровою та гарно натреновую. Тож, аби людині та собаці стати гарною кінологічною командою, потрібен значний час.
Тривалість служби таких собак на митному контролі – до 15 років. Всього ж зараз у департаменті кінологічного забезпечення на тренуванні перебуває близько сотні чотирилапих борців з контрабандою.
Loading...

Новина дня

Правоохоронці Хмельниччини затримали молодика, який нахабно обікрав власних роботодавців За добро – віддячив злом. Правоохоронці Хмельниччини затримали молодика, який нахабно обікрав власних роботодавців. 22-річний чоловік спершу поцупив автівку та гроші, потім погрожував дитині господарів, а на сам кінець забрав собаку – 6-річну вівчарку. Довго переховуватись йому не вдалося – поліцейським знадобилося лише 3 дні, аби розшукати зловмисника.

Ексклюзив

Авторська програма Ганни Лернатович ”Дорогою спасіння“
  Навіщо людина будує Храм?...
20.03.2017 16:24
Тележурнал ”Поруч один одного”
  Випуск № 50
20.03.2017 15:39
Тележурнал ”Відродження ”. Випуск № 55
  
17.03.2017 14:29
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 16 березня
  Гість студії - Володимир Гончарук - заступник Хмельницького м...
17.03.2017 09:59