У Хмельницькому по недобудованій велодоріжці вже їздять «Мерседеси»

Четвер, 23 березня 2017, 14:52
Водій нахабно проїхався доріжкою, не зважаючи на зауваження.
У Хмельницькому по недобудованій велодоріжці у парку імені М.Чекмана уже їздять «Мерседесом». Відео, де зафіксовано, як автомобіль прямує по доріжці, 22 березня опублікували на своїй сторінці у Фейсбуці активісти ГО «Критична маса».

Як видно на відео, «Мерседес» заїхав на доріжку, з авто вийшли чоловік і жінка. Робітники, які завершують будівництво доріжки, запитали водія: «Куди виїдете? Це велодоріжка, вона не для транспорту». Водій на це відповів: «Я ви чого сюди впхалися бусом?».

Це відео уже набрало понад 10 тисяч переглядів і десятки обурених коментарів. «Мене завжди цікавило: що в таких людей в голові? Як можна бути таким? Плювати на всіх, де хочу, там і їжджу, що хочу, те і роблю. Нема слів», - пишуть користувачі та цікавляться у поліцейських, чи шукатимуть вони порушника.

Як пояснили в патрульній поліції міста, притягнути до відповідальності водія «Мерседесу» за те, що проїхався велодоріжкою, не вдасться. Адже вона офіційно ще не відкрита і не містить відповідної розмітки та знаків. А от те, що чоловік катався у парку, – очевидне порушення. Щоправда, знайти нахабного порушника – справа не з легких: автомобіль на польських номерах.

«Велодоріжка поки не узаконена, але це несуттєво, адже в парку заборонено їздити автомобілем. Якщо ми знайдемо цього водія, притягнемо його до відповідальності, передбаченою частиною 1 статті 122 КУпАПу. За це передбачено 255 гривень штрафу», - коментує речник патрульної поліції Роман Мартинюк.

Патрульні порушника шукатимуть і просять хмельничан допомогти: можливо, хтось впізнає автомобіль чи знає водія. Разом з тим нагадують, що в подібних ситуаціях, крім фіксації порушення на відео, потрібно одразу викликати поліцію за номером 102.

Нагадаємо, першу велодоріжку в Хмельницькому урочисто відкриють наприкінці березня. Депутати на черговій сесії  підтримали Програму розвитку велоінфраструктури міста.

Сайт новин "Є"

Loading...

Новина дня

Півсотні хмельничан перекрили рух на Проспекті миру З темних квартир – на дорогу. Півсотні хмельничан перекрили рух на Проспекті миру у вівторок ввечері. Люди вийшли на пішохідний перехід поблизу костелу, незадоволені тим, що двом будинкам на вулиці Перемоги відключили електропостачання. Міську владу протестувальники про зібрання не повідомили, тож з’ясовувати причину зупинки руху приїхали патрульні.

Ексклюзив

Тележурнал ”Відродження”. Випуск № 56
  
29.03.2017 13:24
Підсумковий випуск новин від 26 березня
  Одразу три мітинги у Хмельницькому, перший дільничний з’явився в тергромаді та...
29.03.2017 11:40
На Варті. Запис прямого ефіру від 28 березня
  Гість студії - Володимир Шрубковський - координатор Хмельницького центр...
29.03.2017 10:49
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
28.03.2017 15:48