Прокуратура, СБУ та поліція спіймали на вимаганні громадських активістів

Середа, 29 березня 2017, 09:59
600 доларів за керівне крісло. Прокуратура, СБУ та поліція спіймали на вимаганні громадських активістів. Члена ГО «Хмельницький майдан» та очільника псевдо територіальної громади «Опір» взяли на гарячому.
Першим із затриманих, за попередньою інформацією, виявився Григорій Дерев’янчук. Керівник псевдо територіальної громади Хмельницького не перший раз потрапив у поле зору правоохоронців. Саме він не так давно самовільно захоплював одне із приміщень біля першої аптеки, а ще закликав хмельничан не платити податки. Не приховував – прагне збагачення – для хмельничан, і власного.
 
Власне, збагатитись за рахунок одного із городян пану Дерев’янчуку так і не вдалося – завадили правоохоронці. Так само не вигоріло і іншому підозрюваному – заступнику голови Ради Майдану Анатолію Кравцю. Чоловік, до речі, також не без минулого. У 2014-му його вигнали із «Самооборони». Причина та ж – жага до збагачення.
Віктор Ноль додає, у ті часи самооборона позбулася не одного ласого до наживи активіста. Пішов разом із Анатолієм Кравцема й такий собі Іван Кушнір. Саме його постать обєднує нині Кравця з Деревянчуком. Якого, до речі, Кушнір активно відстоює на власній сторінці у соцмережах та суді. Можливо тому, що й сам судимий за фінансові махінації. До того ж засвітилися разом, коли вибивали у славутських підприємців гроші.
Таких, як ці три пани Віктор Ноль називає псевдоактивістами. Відтак, тому, що їх – не всіх, утім, затримали правоохоронці навіть не дивується.
А, от, у Ради Майдану позиція дещо інакша. Керівник пана Кравця – Алім Міщук переконаний, його заступник – скоріше за все не винний. Через конкретне влада намагається вийти на загальне, через нього дискредитувати громадських активістів Хмельниччини.
Ставити питання ж перед своїм заступником пан Алім, каже, буде лише після рішення суду. Якщо Кравця визнають не винним – буде вимагати звільнення – і керівництва прокуратури, і СБУ області. Якщо ж, все таки засудять – з Ради Майдану однозначно піде.
До суду, кажуть правоохоронці, поки ще далеко. Слідство триває. Кримінальне провадження відкрили за фактом «Вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб». Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років.
Loading...

Новина дня

Ротація спецпідрозділу «Богдан» Одні поїхали - інші приїхали. Напередодні до Хмельницького повернулися бійці спецпідрозділу поліції «Богдан». На сході країни чоловіки несли службу два місяці, аби громадяни тамтешніх районів були в безпеці. Для більшості із правоохоронців це далеко не перша ротація.

Ексклюзив

Авторська програма Ганни Лернатович ”Дорогою спасіння”
  Великий піст - благодатний час покаяння....
31.03.2017 18:44
Тележурнал ”Відродження”. Випуск № 57
  
31.03.2017 18:28
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 30 березня
  Гості студії: Степан Кушнір - голова Хмельницького молодіжног...
31.03.2017 09:56
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
30.03.2017 11:49