До червня на Хмельниччині заборонять ловити рибу

П'ятниця, 31 березня 2017, 13:41
Порушення караються штрафом.

З 1 квітня у 21 області України, в тому числі на Хмельниччині, стартує нерестова заборона на вилов риби.

Як наголошують у Держрибагентстві, дотримання рибалками-любителями та рибалками-промисловиками правил є вкрай важливим під час нересту, оскільки він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтриманні сталих запасів риби.

Під час нересту заборонено проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).

Відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства, рибалкам-любителям під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега у межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ (межі визначенні у наказах). Заборонено пересування плавучих засобів (човнів), організацію змагань з рибальства, проведення підводного полювання.

В усіх водосховищах області заборонено рибалити до 9 червня, у річках - до 20 травня, а в придаткових системах водойм - до 29 червня. У річці Дністер з усіма притоками - до 9 червня.

Повідомити про порушення або отримати додаткову інформацію про нерестову заборону можна за телефоном «гарячої» лінії Держрибагентства: 0-800-50-52-50.

Порушення правил рибальства під час нерестової заборони карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства становить від 34 до 170 грн., за грубе порушення правил рибальства – від 340 до 680 грн.

Інтернет-видання "Є"

Loading...

Новина дня

Схід села закінчився пожежею Випадкове загоряння чи спроба підпалу. У Давидківцях Хмельницького району не на жарт іде війна за місцевий ставок. Люди бунтують проти приватних орендарів, які кожного року, кажуть селяни, наживаються з водойми. Напередодні тут відбувся схід села. А вже вночі одному тутешньому жителю побили вікна, іншому підпалили магазин.

Ексклюзив

Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
03.04.2017 15:37
Підсумковий випуск новин від 2 квітня
  600 доларів за невтручання, унікальний для області сервісний центр та кубок мера ...
03.04.2017 14:36
Позиція. Ефір від 2 квітня
  Гість студії - народний депутат України Сергій Лабазюк
03.04.2017 13:48
Авторська програма Ганни Лернатович ”Дорогою спасіння”
  Великий піст - благодатний час покаяння....
31.03.2017 18:44