Громада Ярмолинець виступила проти функціонування сміттєпереробного підприємства на території селища

Середа, 05 квітня 2017, 17:38
«Ні – хімічній отруті»: громада Ярмолинець виступила проти функціонування сміттєпереробного підприємства.Люди зібралися, аби донести свою позицію – і владі, і власнику, не хочуть травитися викидами від переробки небезпечних відходів. І не дадуть заводу працювати. Власне «ні» у селищі закріпили офіційно – протоколом громадських слухань, одноголосно постановивши – підприємству не бути.
Ось ця установка, встановлена на Залізничній, 15 у Ярмолинцях стала причиною бунту серед жителів селища. Її встановили 2 роки тому. Хотіли запускати, утім, забули спитати людей – хочуть чи ні вони жити поблизу сміттєпереробного підприємства. Місцеві кажуть, робили все тишком-нишком.
Люди розповідають, коли довідалися про те, що у них під носом з’явиться сміттєпереробне підприємство почали бити на сполох. Досить довго їх не чули. Принаймні, влада від проблеми відхрещувалась.
 
Поки влада мовчала, власники підприємства зробили власний хід конем. Зрозумівши рішучий настрій місцевих, ініціювали проведення громадських слухань. Люди, правда, дій підприємців не оцінили.
Пані Зоя прийшла на громадські слухання, аби висловити своє рішуче «ні» запуску сміттєпереробного підприємства. Таких, як вона – тих, хто не хоче дихати викидами від утилізації небезпечних відходів, у Ярмолинцях – сотні. Любов Хоптяр про їх шкоду, каже, знає не з чуток.
Жодних викидів, принаймні тих, що несуть небезпеку для людського життя та здоров’я від підприємства і бути не може, переконував людей директор сміттєпереробного. Каже, цьому підтвердження – і дозволи, і перевірки. Більше того, тут функціонуватиме не потужний завод із утилізації відходів, а лише одна маленька лінія.
На яких підставах, правда, зрозуміти ніхто не може. Очільник селища каже, земельна ділянка, на якій збудувався ТОВ «Антарес 7», підприємству не належить. Вона – в оренді зовсім іншої юридичної особи. Якої саме не називає. Утім, додає. В її власності – приміщення, їх вона і передала «Антаресу». А, от, земля, - в оренді. А суборенди не було.
Представник власника земельної ділянки – депутат Хмельницької міської ради Сергій Болотніков, натомість переконував – підприємство має право працювати. Бо є і дозволи, і, навіть, благословення громади.
Сергій Болотніков додавав, у селищі вже проводились громадські слухання. Люди, щоправда про це, кажуть, нічого не знали.
Власне, незважаючи на всі суперечки, сучасні громадські слухання таки відбулися. Ярмолинчани одноголосно підтримали закриття сміттєпереробного підприємства і демонтаж встановленої лінії. Пан Болотніков пообіцяв дослухатися думки громади. А, от, поліція відкрила кримінальне провадження за фактом підробки документів.
Loading...

Новина дня

Тихо, мирно і спокійно: аби свята вдалися, правопорядок в краї охоронятиме 700 правоохоронців Тихо, мирно і спокійно: аби Паска вдалася, правопорядок в краї охоронятиме 700 правоохоронців. Незважаючи на те, що під час свят криміногенна ситуація знижується, таку кількість поліцейських виведуть на вулиці сіл, селищ та міст Хмельниччини до Великодня. Традиційно вони нестимуть службу поблизу культових споруд. Слідкуватимуть за тим, аби вірянам святкувалося без пригод.

Ексклюзив

Авторська програма Ганни Лернатович ”Дорогою спасіння”
  "Сила прощення і доброта Учителя" ...
14.04.2017 18:31
Тележурнал ”Поруч один одного”. Випуск 54
  
14.04.2017 18:25
Момент Істини. Ефір від 13 квітня
  Гостя студії - Марина Українець - співачка, волонтер...
14.04.2017 09:56
Тележурнал ”Відродження”. Випуск № 58
  
13.04.2017 12:38