«Доступні ліки» на Хмельниччині знову відклали

П'ятниця, 07 квітня 2017, 17:16
Подоляни без «Доступних ліків». Старт урядового проекту з реімбурсації ліків знову відклали. Зробити безкоштовними, або з малою доплатою, ліки з трьох нозологій планували з січня 2017-го. Потім дату старту проекту змістили на перше квітня. Втім, вже тиждень квітня минув, а «Доступних ліків» в області і досі немає. Нині медиків та фармацевтів краю зібрали у Департаменті охорони здоров’я, аби пояснити як працюватиме програма.
Понад шістнадцять мільйонів гривень дісталося Хмельниччині по програмі «Доступні ліки». Такий проект в Україні запровадили вперше. Втім, як це працюватиме – питання відкрите.
«Доступні ліки» передбачають повне або часткове відшкодування коштів державою за ліки від трьох нозологій: серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми й цукрового діабету другого типу. Їх розподілили по районах пропорційно до кількості жителів.

П’ятнадцять територій області такого списку не сформували і досі. А саме цим аптекам треба укладати договори про повернення коштів з центрами ПСМД. До кінця п’ятниці усі мають підписати такі договори. Відшкодовуватиме держава гроші аптекарям за звітами,які вони подаватимуть двічі на місяць. Перелік ліків і кількість доплат за той чи інший препарат можна знайти на сайті МОЗУ.
Дізнатися про те, що аптека бере участь у програмі мали б за спеціальною наліпкою, та навіть паперової продукції на всіх не стало.
Запрацювати у повному обсязі програма має вже з наступного понеділка. Якщо її старт з якихось причин не пролонгують іще раз.
Loading...

Новина дня

9 травня у Славуті пройшло з червоними прапорами 9 травня у Славуті – з радянською символікою. У День Перемоги ветеранські організації міста пройшли вуличною ходою з червоними стягами. Місцеві депутати ініціювали звернення до Служби безпеки та Міністра внутрішніх справ щодо неналежного виконання славутськими полісменами своїх обов’язків.

Ексклюзив

Момент Істини. Запис прямого ефіру від 11 травня
  Гостя студії - заступниця Хмельницького міського голови Галина ...
12.05.2017 09:57
Підсумковий випуск новин від 7 травня
  Знову будують, де не можна, одружуються за добу у Хмельницькому та б'ються на меч...
11.05.2017 12:27
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
11.05.2017 10:48
Досить. Ефір від 10 травня
  Гість студії - Олександр Новосядлий - начальник сектору контролю за обігом зброї у сфері дозвільної сист...
11.05.2017 09:57