На Славутчині зухвалі вбивці постануть перед судом

Понеділок, 10 квітня 2017, 10:55
Обом злочинцям інкримінують одразу по три статті, що може потягнути за собою довічне ув'язнення.

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт відносно двох жителів Славутського району, які за попередньою змовою викрали, катували, а в подальшому вбили свого односельця, повідомляє Depo.Хмельницький з аінформацією прес-служби облпрокуратури.

Досудове розслідування встановило, що під час спільного розпивання алкогольних напоїв у будинку одного з підозрюваних між товаришами по чарці виник конфлікт. Перебуваючи під впливом спиртного, двоє чоловіків накинулись із кулаками на третього. Коли останній намагався втекти, розлючені зловмисники його наздогнали та накинули на шию металевий ланцюг. Ніяк не реагуючи на прохання жертви припинити неправомірні дії, спільники вирішили вести його через ліс у місто Славута. Проволікши чоловіка близько двох кілометрів, кривдники наносили йому численні удари, шарпали за ланцюг, що був на шиї, та навіть заставляли гавкати.

Як пояснили підозрювані під час слідства, вони хотіли, щоб потерпілий з врахуванням повідка на шиї відчував себе собакою. Коли зловмисники зрозуміли, що знесилений від катувань чоловік далі самостійно йти не зможе, вирішили його вбити.

На ланцюгу, який продовжував бути на шиї, вони затягнули людину в яму, заповнену водою. Один із чоловіків одночасно топив та душив потерпілого, а інший з метою полегшення вбивства та припинення фізичного опору наносив численні удари ногою у спину.

Від отриманих тілесних ушкоджень 45-річний потерпілий помер на місці події.

Одного із зловмисників затримали одразу, а іншого, який після вчинення злочину втік та переховувався від правоохоронних органів, довелось розшукувати.

Обом підозрюваним обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Як повідомив керівник галузевого відділу прокуратури області Віталій Довгань, обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.2 ст.127, ч.3 ст. 146, п.п.3, 12, ч.2 ст.115 КК України - катування, незаконне позбавлення волі або викрадення людини та вбивство викраденої людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб Кримінального кодексу України перебуває на розгляді у суді.

Санкції інкримінованих злочинів передбачають покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, трагедія сталася торік у листопаді.

Loading...

Новина дня

Хмельничани найбільш охочі до армійської служби за контрактом в Україні Хмельничани найбільш охочі до армійської служби за контрактом в Україні. Бажаючих взяти до рук зброю не бракує – підписують договори як з військовими частинами в області, так і за її межами. Військові комісари кажуть – ажіотаж пов*язаний, із обіцяним привабливим грошовим забезпеченням, та й патріотизму нашим хлопцям та дівчатам не бракує.

Ексклюзив

Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
13.04.2017 10:49
Досить. Запис прямого ефіру від 12 квітня
  Гості студії - Інна Глега - начальник сектору комунікації ГУНП у Хмельницькі...
13.04.2017 09:57
Момент Істини. Ефір від 11 квітня
  Гості студії: Олег Олексієнко - радник Хмельницького міського голови з питань велоіндустрії...
12.04.2017 09:54
Програма “Зелена варта”
  “Парк єдності” висадили у Ярмолинцях.
11.04.2017 16:14