«Доступні ліки» доступні й хмельничанам

Понеділок, 24 квітня 2017, 18:04
З першого січня в Україні почалася медична реформа. Нововведення торкнулися майже кожного елемента галузі. Вже незабаром пацієнт може обрати собі лікаря. На думку урядовців, це дасть можливість зменшити корупційні прояви та покращити якість послуг, адже зарплатня спеціаліста буде залежати від кількості пацієнтів. Ще однією новинкою є урядова програма «Доступні ліки».
«Доступні ліки» - доступні й хмельничанам. З перших днів квітня в обласному центрі почала діяти програма, за якою пацієнти можуть отримати певні категорії медичних препаратів безкоштовно. Мова про обмеження в сумі не йде.
Загалом для міста було виділено понад три з половиною мільйона гривень. Ці кошти розподілені на два центри первинно-санітарної допомоги. За словами начальника управління, за півмісяця вже використано більше ста п’ятдесяти тисяч гривень.
Декілька місяців тому в місті запрацювала гаряча телефонна лінія щодо скарг та пропозицій в медичній галузі. Поки що якихось дисциплінарних покарань для медпрацівників застосовано не було. Самі хмельничани неохоче пишуть письмові заяви про порушення в галузі.
За словами міського голови, на деякі медичні заклади міста чекає суттєве оновлення. Працювати будуть поступово, та за два-три роки медичні установи матимуть зовсім інший вигляд.
Loading...

Новина дня

Споживачі платять – борги не зменшуються Закінчення опалювального сезону та нові борги. Комунальники підбивають підсумки діяльності у зимовий період та готуються до наступного. А ще - закликають споживачів вчасно платити та утеплювати будинки.

Ексклюзив

Момент Істини. Ефір від 25 квітня
  Гість студії - Костянтин Пархоменко - організатор фестивалю "Форпост"...
27.04.2017 13:28
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
27.04.2017 12:37
Про здоров'я. Запис прямого ефіру від 24 квітня
  Гість студії - Олександр Мирний - головний епідеміолог області...
27.04.2017 11:48
Програма "Спортцентр"
  Авторська програма Богдана Любиченка "Спортцентр". Випуск від 24-го квітня...
25.04.2017 13:19