Алкоголю вночі у Хмельницькому не бути: міський голова підтримує попередників в питанні заборони торгівлі спиртним після 22-ої

Понеділок, 15 травня 2017, 19:06
Алкоголю вночі у Хмельницькому не бути: міський голова підтримує попередників в питанні заборони торгівлі спиртним після 22-ої. Про це він заявив під час сьогоднішнього брифінгу. За словам Олександра Симчишина, після рекомендацій антимонопольного комітету щодо скасування рішення про заборону нічної торгівлі депутатами попереднього скликання, дане питання ще раз розглянуть на сесії як того вимагає процедура. Утім, навряд чи антимонопольний підтримають. Бо, чинне рішення попередників вважають правильним.
Регіональне відділення Антимонопольного радить скасувати часові обмеження на продаж «міцних» напоїв. Мотивують це тим, що прийняте ще депутатами минулого скликання рішення щодо заборони торгівлі спиртним після 22-ої неприпустиме, бо суперечить чинному законодавству, в якому чорним по білому написано – місцева влада не може одноосібно визначати місця, в яких продаж алкоголю обмежується чи забороняється. Міський голова рекомендацію антимонопольного обіцяє винести на розгляд чергової сесії. Каже, певен, незважаючи на закиди контролюючого органу, продажу алкоголю вночі депутати все одно не дозволять. Не приховує, і сам голосуватиме за раніше прийняте обмеження.
Мер каже, влада може й повинна слідкувати за відпуском оковитої. Адже, на жаль, у місті не гребують продавати із-під поли – і вночі, і дітям. Аби проконтролювати даний процес й поставити на місце порушників-торговців в Хмельницькому навіть створили робочу групу. Її завдання – навести лад з нічною торгівлею та нічними розважальними закладами. Найпроблемніші мер, каже, знає.
Наразі у робочій групі працюють усі необхідні структури – поліція, держпродспоживслужба, відповідні підрозділи міськвиконкому. Результатів їх діяльності поки не видно, каже мер, бо мало працюють– лише 2 тижні. Хоча, переконаний, вони не забаряться.
Loading...

Новина дня

103 питання плюс різне. Чергова 15-та сесія Хмельницької міської ради побила всі рекорди за кількістю прийнятих рішень Про якість, помітьте, ніхто не говорить. Адже, 41 депутат, присутній на пленарному засіданні голосував за принципом «один за всіх і всі за одного» - мовчки підтримуючи та приймаючи надважливі для життя городян рішення. Питання, скарги та пропозиції виникли тільки тоді, коли перейшли до розгляду абсолютно невагомого ,принаймні для громади питання щодо визначення кількості та осіб кандидатур для роботи у складі Госпітальної ради. Чому обранці зациклились саме на ньому знає міський голова і наші журналісти, котрі також були присутніми на черговій сесії.

Ексклюзив

Момент Істини. Ефір від 30 травня
  Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
31.05.2017 09:58
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
30.05.2017 13:45
Підсумковий випуск новин від 28 травня
  Замість слідчих – детективи, в честь героїв – димові шашки та як громада впливає...
30.05.2017 12:56
Про здоров'я. Запис прямого ефіру від 29 травня
  Гість студії - ортопед-травматолог ХМП №1 Віталій Теслюк...
30.05.2017 11:58