Депутатські запити – чому не реагують відповідні органи?

П'ятниця, 19 травня 2017, 17:14
Спосіб впливу на контролюючі органи. Щоразу сесійний день не обходиться без депутатських запитів. Проте часто-густо реагування на них з боку посадових органів немає. Відтак, аби досягти ефективного вирішення усіх питань, наступне засідання депутати вирішили присвятити актуальним питанням свого округу. Готувалися почали завчасно.
Неефективні інструменти впливу на посадовців мають зникнути. Натомість, аби вирішити проблему, має бути зацікавленість з усіх сторін. Про це говорили депутати, готуючись, до наступного пленарного засідання. Левову частку пленарної частини займають саме депутатські запити. На вирішення болючих питань з округу інколи ідуть місяці. Часто позитивного вирішення питання можна чекати роками. Такий проблемний об’єкт – Хмельницький аеропорт. Летовише має борги, на його реконструкцію потрібен інвестор. Навіть створена робоча група не змогла підштовхнути проблему до її вирішення.

Формальні відписки контролюючих органів, кажуть депутати,звичне явище.Тому депутатські запити не завжди є ефективними. Схожа ситуація і з підприємством на Кам’янеччині. Довжоцький спиртзавод через свою діяльність забруднює навколишнє середовище. Поки вжиті заходи не вплинули на місцевих господарників.
Депутати пропонують одне з пленарних засідань у раді присвятити саме обговоренню запитів. Так, кажуть, можна ефективніше прослідкувати за їх вирішенням.
Loading...

Новина дня

103 питання плюс різне. Чергова 15-та сесія Хмельницької міської ради побила всі рекорди за кількістю прийнятих рішень Про якість, помітьте, ніхто не говорить. Адже, 41 депутат, присутній на пленарному засіданні голосував за принципом «один за всіх і всі за одного» - мовчки підтримуючи та приймаючи надважливі для життя городян рішення. Питання, скарги та пропозиції виникли тільки тоді, коли перейшли до розгляду абсолютно невагомого ,принаймні для громади питання щодо визначення кількості та осіб кандидатур для роботи у складі Госпітальної ради. Чому обранці зациклились саме на ньому знає міський голова і наші журналісти, котрі також були присутніми на черговій сесії.

Ексклюзив

Момент Істини. Ефір від 30 травня
  Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
31.05.2017 09:58
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
30.05.2017 13:45
Підсумковий випуск новин від 28 травня
  Замість слідчих – детективи, в честь героїв – димові шашки та як громада впливає...
30.05.2017 12:56
Про здоров'я. Запис прямого ефіру від 29 травня
  Гість студії - ортопед-травматолог ХМП №1 Віталій Теслюк...
30.05.2017 11:58