Два тижні на унікальний проект: у Хмельницькому стартував конкурс для митців

П'ятниця, 02 червня 2017, 09:52
П’ять найкращих візьмуть участь у літній резиденції.

Кількадесят кілометрів від Хмельницького , будь-які матеріали для будь-якого проекту і два тижні на втілення ідеї. Для молодих українських художників і художниць стартував відкритий конкурс на участь у резиденції в Хмельницькій області.

Тема резиденції – «Кордони та межі». З одного боку це визначена лінія впливів і кордон зіставлених територій, а з іншого – може означати допустиму норму чого-небудь дозволеного, крайній ступінь якоїсь дії чи вчинку. Відтак організатори пропонують учасниками резиденції поміркувати про цю проблематику і дослідити поняття «межі» та її хиткості в сучасному світі.

«До участі у резиденції запрошується автори та авторки, віком до 35 років , які працюють з живописом, графікою, фотографією, медіа-мистецтвом, а також просторовими формами – інсталяціями, скульптурою та об’єктами, – розповіла куратор галереї сучасного мистецтва «Maslo» Катерина Носко. – Ідея полягає в тому, що ми приймаємо заявки (це має бути CV, портфоліо і пепередні ескізи проекту, який запропонує художник), команда галереї обирає п’ять кращих проектів, і вже у резиденції автори будуть їх реалізовувати».

Що цікаво, від художників потрібна лише ідея, а проживанням і усіма матеріалами для реалізації проекту їх забезпечать.

«Зараз в арт-центрі "Maslo" є робота Ореста Яремчука "Виміри мислення". Це молодий архітектор. Який планував зробити її вже кілька років. Але на це великі фінанси потрібні були. Та з ним зв’язалися, він показав креслення, і його забезпечили всіма матеріалами і дали місце виставитися. Резиденція буде за тим самим принципом, тільки митці в терміни за два тижні мають вкластися» – розповів співорганізатор Ігор Прощук.

Також Катерина Носко зазначила, що результатом цієї резиденції буде подальше втілення проектів учасників у галереї «Maslo» чи на її терасі.

«Може бути й таке що хтось не справиться із завданням під час резиденції, тоді ми не зможемо цей проект показати. Але може бути й таке, що художники захочуть зробити спільний проект… Умовно кажучи, результат буде видно тоді, коли закінчиться резиденція» – розповіла куратор проекту.

Для тих, хто хоче взяти участь у мистецькій резиденції, потрібно підготувати та надіслати на e-mail галереї «[email protected]» такі матеріали: опис проекту з попередніми ескізами, CV та порт фоліо попередніх робіт. Такі заявки організатори прийматимуть до 1 липня, а результати оголосять вже 5 липня. Тоді ж учасники і відправляться у резиденцію, де упродовж двох тижнів будуть створювати свої проекти.

Резиденцію організовує молода галерея сучасного мистецтва «Maslo». Фото: з офіційної сторінки галереї у «facebook»

Сайт новин "Є"

Loading...

Новина дня

«Публічні консультації»: раунд другий «Публічні консультації»: раунд другий. Тепер хмельничани обиратимуть зовнішній вигляд МАФів. Після кількатижневого голосування за місця розміщення тимчасових споруд, нині у Хмельницькій міській раді презентували результати міні-референдуму. Понад сім сотень містян виявили свою позицію, до якої дослухаються посадовці, переміщуючи торгові ятки. А от якими їм бути – вирішуватимуть хмельничани до кінця червня.

Ексклюзив

Тележурнал “Відродження”
  Випуск №61. Свято дитинства в Летичівському районі.
02.06.2017 17:51
Тележурнал “Відродження”
  Випуск №60. Фестиваль "Зорепад" у Старокостянтинові.
02.06.2017 17:42
Програма “Свят коло”
  Співоча Віньковеччина
02.06.2017 17:38
Момент Істини. Ефір від 30 травня
  Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
31.05.2017 09:58