Громаді Хмельницького повернули землі водного фонду

П'ятниця, 02 червня 2017, 10:49
На зазначених землях уже розпочали будівництво бази відпочинку. Суд зобов'язав забудовника знести споруди

За участі прокуратури Хмельниччини у розгляді господарської справи приватне підприємство зобов'язали повернути у комунальну власність земельну ділянку водного фонду, передає Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу облпрокуратури.

Прокуратура Хмельницької області, з метою захисту інтересів територіальної громади міста Хмельницького, здійснила вступ у розгляд господарським судом справи за позовом міської ради до приватного підприємства про зобов'язання повернути їй земельну ділянку площею 3800 кв. м з приведенням її у попередній стан шляхом знесення незавершеного будівництва бази відпочинку із поліпшеними апартаментами та кімнатами гуртожиткового типу.

Позовні вимоги обґрунтовувались тим, що попередньо за позовом прокуратури визнано недійсним договір оренди земельної ділянки, розташованої в межах прибережної захисної смуги р. Південний Буг, укладений між міською радою та підприємством ще у 2013 році.

Окрім цього, позиція позивача аргументована тим, що рішеннями судових інстанцій правовстановлюючі документи підприємства на вказану ділянку визнано недійсними, а дозвільні документи, які надавали право на проведення будівництва, та рішення реєстраційного органу про державну реєстрацію права приватної власності на незавершене будівництво скасовано.

За результатами судового розгляду рішенням господарського суду Хмельницької області позовні вимоги задоволено, відповідача зобов'язано звільнити земельну ділянку шляхом знесення розташованої на ній п'ятиповерхової будівлі загальною площею понад 17,5 тис. кв. м та повернути її у власність територіальної громади міста Хмельницького.

Нагадаємо, у Хмельницькому прокуратура повернула частину школи з незаконної оренди.

Loading...

Новина дня

«Публічні консультації»: раунд другий «Публічні консультації»: раунд другий. Тепер хмельничани обиратимуть зовнішній вигляд МАФів. Після кількатижневого голосування за місця розміщення тимчасових споруд, нині у Хмельницькій міській раді презентували результати міні-референдуму. Понад сім сотень містян виявили свою позицію, до якої дослухаються посадовці, переміщуючи торгові ятки. А от якими їм бути – вирішуватимуть хмельничани до кінця червня.

Ексклюзив

Тележурнал “Відродження”
  Випуск №61. Свято дитинства в Летичівському районі.
02.06.2017 17:51
Тележурнал “Відродження”
  Випуск №60. Фестиваль "Зорепад" у Старокостянтинові.
02.06.2017 17:42
Програма “Свят коло”
  Співоча Віньковеччина
02.06.2017 17:38
Момент Істини. Ефір від 30 травня
  Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин...
31.05.2017 09:58