Новий поїзд з Києва в Польщу прямуватиме через Хмельницький

Середа, 07 червня 2017, 11:54
"Укрзалізниця" планує пустити ще один потяг сполученням Київ-Львів-Перемишль по новому маршруту через Вінницю, Хмельницький та Тернопіль.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, пише "УНІАН".

"Компанія опрацьовує можливість запуску другої пари поїздів сполученням Київ-Львів-Перемишль" нижнім шляхом "за маршрутом через Вінницю, Хмельницький та Тернопіль. Сумарне населення міст Вінниці, Хмельницького та Тернополя з агломерациями перевищує 1 млн чоловік. Це означає, що для 1 млн українських громадян Європа стане доступнішим", - сказав Омелян.

За його словами, всі регіони України отримають зручну стиковку в напрямку Польщі, крім того, вдасться залучити пасажиропотік з Молдови. За його словами, на станції Вінниця та Хмельницький будуть забезпечені зручні пересадки з потягів з Лисичанська, Маріуполя і з Миколаєва, Херсона, Одеси, Кишинева.

Також, з 11 червня 2017 року запланований запуск нового сполучення між Україною та Республікою Польща за маршрутом Хелм - Ковель з можливістю продовження маршруту по українській території до Луцька та Львова. А з 1 серпня 2017 планується новий маршрут Львів-Краків.

Омелян зазначив, що до кінця року пасажиропотік Україна-ЄС залізничним транспортом складе не менше 100 тис пасажирів на місяць. "Перемишль і Холм утворили хаби для подальшого з'єднання з іншими містами Польщі та Європи", - додав міністр.

0382.ua


Loading...

Новина дня

У парку Чекмана з’явився велопатруль Авто-, вело- та піші патрулі. У теплу пору патрульні міста працюють у посиленому режимі. Особливо, у місцях відпочинку та масового скупчення людей. Відтак, на літній період у парку у Чекмана з’явиться велопатруль. Згодом додасться ще один - піший. Не залишається без нагляду і міський пляж. У сезон купання тут працюватиме пляжний патруль.

Ексклюзив

На Варті. Запис прямого ефіру від 8 червня
  Гість студії - речник управління поліції у м. Хмельницькому Роман Мартинюк...
09.06.2017 09:28
"Омріяним шляхом"
  
08.06.2017 18:07
Тележурнал “Відродження”. Випуск №63
  У новій формі до нових перемог.
08.06.2017 17:19
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
08.06.2017 09:54