Громадські активісти пікетували управління патрульної поліції міста

Середа, 07 червня 2017, 17:27
Ні – переслідуванню євроавтівок! Сьогодні громадські активісти пікетували управління патрульної поліції міста. Кажуть, зібрались, аби домогтися справедливості для одного із власників євроавто. Нещодавно його транспортний засіб забрали на штрафмайданчик. Переконують, безпідставно і незаконно. Відтак вимагають у керівництва поліції провести службове розслідування і дати оцінку діям патрульного, котрий вилучив машину.
Громадські активісти зібралися під стінами управління патрульної поліції. Кажуть, прийшли, аби відстояти товариша – власника євроавтівки. В ніч з 5 на 6 червня хлопець отримав штраф за кермування незареєстрованим в Україні автомобілем. І водночас залишився без автівки – її одразу евакуювали на штрафмайданчик.
Активісти вимагають у керівництва поліції розібратись у діях патрульного, котрий, власне, і виписував штраф, і приймав рішення щодо евакуації машини. Кажуть, він не правий. Адже, дізнаватися про нюанси перебування автівки на території України патрульні не мають права. Це – парафія митників. Власне тому, у діях поліцейського вбачають перевищення службових повноважень. Тим паче, що за його участі до власників євроавто прискіпуються уже не вперше.
 
Активісти додають, евакуювати автівку тоді не дали. Цього ж разу зробити нічого не змогли. Власне тому і прийшли. Вимагати справедливості. Написали відповідне звернення, котре, як переконує головний патрульний обласного центру обов’язково розглянуть. І зроблять це якнайшвидше. Роботу нелюбого активістам копа, каже, перевірить. Хоча у правоті підлеглого не сумнівається. Звідки в нього дані, про євроавто і строки його перебування на території України, пояснює як на духу. Каже, співпрацюють із митницею. Для того, аби допомагати поліцейським там цілодобово працюють чергові, котрі за вимогою надають копам всю необхідну інформацію. І наголошує, за законом тимчасово ввезти на територію України автівку можна лише на 2 місяці після цього її слід поставити на вітчизняний облік. Виняток відповідно до законодавства зроблено лише для іноземців, котрі приїхали до нас або на лікування, або на відпочинок. Іншої причини їздити без реєстрації на сьогоднішній день немає. Власне, через це чоловік і отримав штраф.
Олег Костенко додає, без євроавтівки водій також залишився законно.
Loading...

Новина дня

У парку Чекмана з’явився велопатруль Авто-, вело- та піші патрулі. У теплу пору патрульні міста працюють у посиленому режимі. Особливо, у місцях відпочинку та масового скупчення людей. Відтак, на літній період у парку у Чекмана з’явиться велопатруль. Згодом додасться ще один - піший. Не залишається без нагляду і міський пляж. У сезон купання тут працюватиме пляжний патруль.

Ексклюзив

На Варті. Запис прямого ефіру від 8 червня
  Гість студії - речник управління поліції у м. Хмельницькому Роман Мартинюк...
09.06.2017 09:28
"Омріяним шляхом"
  
08.06.2017 18:07
Тележурнал “Відродження”. Випуск №63
  У новій формі до нових перемог.
08.06.2017 17:19
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
08.06.2017 09:54