«Афера на мільйони»: прокурор звинуватила захисників базарниці в затягуванні процесу

Четвер, 08 червня 2017, 11:54
Адвокати вже тричі просили замінити суддю і прокурора.

У Хмельницькому триває розгляд провадження щодо підприємиці Юлії Богонос, яку обвинувачують у шахрайстві на суму понад 40 мільйонів гривень. Хмельницький міськрайонний суд продовжив засідання сьогодні, 7 червня. Однак ще не перейшов навіть до розгляду обвинувального акту.

Захисники хмельничанки Юлії Богонос, вкотре оголосити недовіру прокурору та головуючому і колегії суду та просили відвід, через що слугам Феміди двічі довелося виходити до нарадчої кімнати. Проте всі клопотання про відвід колегія суддів відхилила через відсутність доказів і обгрунтування.

Як і під час попередніх слухань, адвокат підозрюваної Петро Підгайний звинуватив прокурора у зловживанні. На його переконання, досудове слідство велося «з метою безпідставного обвинувачення Богонос», а прокурор, поки підсудна перебувала в СІЗО, «дозволила» продати її нежитлове приміщення у Києві, попри накладений на нього арешт.

Адвокат просив замінити прокурора і суддю

Захисниця підприємиці Наталія Кир'ян заявила, що дії колегії ставлять під сумнів об’єктивність і неупередженість при розгляді даної справи. Зокрема йдеться про продовження запобіжного заходу підсудній. За словами прокурора Анни Котик, захисники зловживають правом на відвід з метою затягування судового розгляду.

«У заяві звучить, що колегія суддів «зацікавлена». Я вже збилася з кількості засідань, коли ми розглядаємо безглузді клопотання адвокатів про відвід прокурора. Якби колегія була б справді «зацікавлена», ми б вже прочитали обвинувальний акт і почали допитувати потерпілих. Це зловживання правом на відвід з метою затягування», - висловилася прокурор Хмельницької місцевої прокуратури Анна Котик.

Прокурор звинуватила адвокатів у затягуванні часу

На це правозахисниця Наталія Кир'ян відповіла, що не має мети затягувати справу, адже її підзахисна зацікавлена якнайшвидше вийти на волю.Відтак, розглянувши клопотання адвокатів, розгляд провадження вкотре відклали до наступного тижня.

Під час засідання Юлія сидить поруч із захисниками

Нагадаємо, за версією слідства, хмельничанка Юлії Богонос, нашахраювала на 40 мільйонів гривень. Гроші жінка позичала у колег-базарників, знайомих та друзів. Їй загрожує до 12 років позбавлення волі. Як з’ясувалося, вона ніколи не була зареєстрована як фізична особа підприємець, лише її чоловік. За інформацією прокуратури, загалом до правоохоронців звернулося 25 потерпілих. Однак Юлія Богонос і її адвокати повністю заперечують її причетність до шахрайства.

Сайт новин "Є"

Loading...

Новина дня

У парку Чекмана з’явився велопатруль Авто-, вело- та піші патрулі. У теплу пору патрульні міста працюють у посиленому режимі. Особливо, у місцях відпочинку та масового скупчення людей. Відтак, на літній період у парку у Чекмана з’явиться велопатруль. Згодом додасться ще один - піший. Не залишається без нагляду і міський пляж. У сезон купання тут працюватиме пляжний патруль.

Ексклюзив

На Варті. Запис прямого ефіру від 8 червня
  Гість студії - речник управління поліції у м. Хмельницькому Роман Мартинюк...
09.06.2017 09:28
"Омріяним шляхом"
  
08.06.2017 18:07
Тележурнал “Відродження”. Випуск №63
  У новій формі до нових перемог.
08.06.2017 17:19
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
08.06.2017 09:54