Міжнародний день числа «Пі»

Вівторок, 14 березня 2017, 16:40
Математичний феномен, з яким знайомляться в рамках шкільного курсу, згадують щороку 14 березня у міжнародний день числа «Пі». В науковому середовищі прийнято вітати з цим днем рівно в першій годині 59 хвилин 26 секунд, через точну послідовність чисел. Використання числа універсальне, константа однаково застосовується в геометрії, фізиці, квантовій механіці, та навіть чудово звучить у музичному виконанні.
Так звучить число «Пі», одне із найпопулярніших математичних понять. У світі про нього пишуть картини, знімають фільми, його грають на різноманітних музичних інструментах, йому присвячують вірші та знаходять у священних писаннях. Про загадкове число ми дізнаємося ще зі шкільних років, як відношення довжини кола до довжини його діаметра. 
Вітати у так званих «математичних колах» прийнято рівно в 1 годині 59 хвилин 26 секунд, які відповідають першим знакам числа «Пі». І сама дата святкування напряму пов’язана з числом. Числовий вираз «Пі» нескінченний, але його прийнято вважати за 3,14 сотих. Тому його і святкують 14 числа третього місяця.
 
Якщо намагатися написати послідовність усіх чисел на папері, знадобиться понад два мільярди кілометрів стрічки, а якщо її розгорнути, вона вийде за межі сонячної системи. Чимало людей у світі змагаються у вмінні запам’ятати якомога більше чисел із безкінечного переліку числа «Пі».
Міжнародний день числа «Пі» збігається з днем народження Альберта Ейнштейна. Це подвійне свято у науковому середовищі.
Loading...

Новина дня

Сесія міської ради Нові вікна у навчальних закладах та автономні тролейбуси. Депутати на черговій сесії міської ради прийняли зміни до бюджету. Тож гроші підуть і на медицину, і на освіту. А ще в Хмельницькому можуть з’явитися велодоріжки – відповідну програму ухвалили у сесійній залі.

Останні новини

11:50
Історична подія: у Хмельницькому затвердили символіку міста На офіційному рівні затвердили герб, п... 
10:51
На Хмельницькому майдані Незалежності вимагають відставки голови ОДА "Свободівці" мають ... 
09:56
На Хмельниччині зважують фури і штрафують порушників Але водії, нарікають дорожники, об’їжджають ваговий ... 
18:27
Сесія міської ради Нові вікна у навчальних закладах та автономні тролейбуси. Депутати на черговій сесії міської ради прийняли зміни до ... 
16:24
Оголошено прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка Державн... 
11:39
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 
18:04
Рейдерство чи копання під голову - непорозуміння по-старосинявськи Рейдерство чи звичайна ціка... 
09:59
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 

Ексклюзив

Підсумковий випуск новин від 19 березня
  Реакція на розгін блокади, перше свято добровольця та як не стати жертвою недо...
22.03.2017 12:25
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
22.03.2017 11:39
Момент Істини. Ефір від 21 березня
  Гість студії - Степан Кушнір - голова Молодіжного клубу розвитку...
22.03.2017 10:47
Тижневик Преміум-ліги. Випуск №18
  
22.03.2017 09:59